Grovbrød med Gulerod
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Riv de vaskede gulerødder groft og bland dem i en skål med 1 tsk. salt.
Rør gæren ud i 2 dl. af vandet. Tilsæt honning og lad væden stå lunt til den skummer let, efter ca. 20 minutter. Rør gærvæden sammen med gulerødderne. Tilsæt de sidste 2 dl. vand, 1 tsk. salt og mel. Rør alt sammen til en tyk grød. Pres "grøden" ned i en smurt bageform og glat overfladen med en ske. Dejen skal fylde formen knap 3/4 op. Dæk formen med film eller et fugtigt klæde, og lad dejen hæve et lunt sted til den når formens kant, ca. 2 timer. Bag brødet i ovnen ved 200 graders varme i ca. 70 minutter. |
|
Opskriften er vist 23630 gange,
og udskrevet 718 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Line - 2011-06-09 09:04:43 Kan det passe at bagetiden er 70 minutter? Det lyder som lige lidt vel meget. Monica - 2008-03-23 18:37:01 Mit brød blev totalt mislykket... Det hævede slet ikke og blev mere sort end bagt. På den igen :-) Bikke - 2008-03-15 08:07:43 Et helt fantastisk brød - både med grahamsmel og med fuldkornshvedemel. Mine drenge - som bestemt ikke er brød-mindede ellers - elsker det!!!! abdel - 2008-02-23 16:30:40 den er rigtigt god og den smager godt.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne