Julegrovbrød

Julegrovbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.hel boghvede
100 g.fuldkornshvedemel
4 dl.kogende vand
 
1.5 dl.ymer eller yoghurt
50 g.gær
1.5 tsk.salt
1 spsk.honning eller sirup
1 spsk.olie
250 g.groft rugmel
500 g.hvedemel
 
Opskrift:
Boghvede, fuldkornshvedemel og kogende vand røres sammen og står et par timer. Ymer og gær røres i. Salt, honning, olie og safir hvedemel tilsættes, og dejen æltes godt. Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Dejen slås ned og formes til 1 eller 2 brød. Efterhæver et lunt sted ca. 20 min.

Bagetid:
35-45 min. på nederste ovnribbe ved 200 grader, afhængig om der bages 1 eller 2 brød.





karakterer:
Opskriften er vist 11323 gange,
og udskrevet 215 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
hvad er der specielt "julet" ved dette brød?