Julerugbrød

Julerugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     

Ingredienser:
5 dl.lunken vand
2 dl.kærnemælk
50 g.gær
2 spsk.sirup
2 spsk.olie
1.5 tsk.salt
700 g.groft rugmel
450 g.hvedemel
 
 Pensling:
 Smeltet margarine
 Vand
 
Opskrift:
Vand og kærnemælk kommes i en skål, og gæren røres ud heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Dækkes med et viskestykke og stilles til hævning et lunt sted ca. 1 1/2 time.

Dejen slås ned og formes til 2 brød, der kommes i 2 forme (á ca. 1 1/2 l.). Efterhæver ca. 1/2 time.

Pensles med en blanding af smeltet margarine og vand. Prikkes med en gaffel.

Bagetid:
På nederste ovnribbe i ca. 30 min. Ved 225 grader og ca. 30 min. Ved 175 grader.

Efter bagning afkøles brødene på en bagerist dækket med et fugtigt viskestykke.





karakterer:
Opskriften er vist 21334 gange,
og udskrevet 702 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-10 12:46:19
det er ikke det bedste rugbrød jeg har smagt . . det kunne ihvertfald godt have været bedre !!

  -   2005-01-01 01:01:01
had med hvidøl i ;)