Julerugbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Højtid: Jul Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
|
|
Vand og kærnemælk kommes i en skål, og gæren røres ud heri.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Dækkes med et viskestykke og stilles til hævning et lunt sted ca. 1 1/2 time.
Dejen slås ned og formes til 2 brød, der kommes i 2 forme (á ca. 1 1/2 l.). Efterhæver ca. 1/2 time. Pensles med en blanding af smeltet margarine og vand. Prikkes med en gaffel. Bagetid: På nederste ovnribbe i ca. 30 min. Ved 225 grader og ca. 30 min. Ved 175 grader. Efter bagning afkøles brødene på en bagerist dækket med et fugtigt viskestykke. |
|
Opskriften er vist 21388 gange,
og udskrevet 702 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Henriette . . . - 2007-12-10 12:46:19 det er ikke det bedste rugbrød jeg har smagt . . det kunne ihvertfald godt have været bedre !! nuser36 - 2005-01-01 01:01:01 had med hvidøl i ;) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne