Let rugbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren røres ud i noget af det kolde vand.
Resten af vandet tilsættes sammen med eddike, salt, sirup og til sidste de 2 slags mel.
Dejen æltes godt og grundigt.
Hæver tildækket på en varm plads i 1½ time.
Æltes igen og lægges i en 1½ l form (beklædt med bagepapir eller en Teflon form der ikke skal smøres). Prikkes med en gaffel i overfladen og efterhæver ½ time. Bages på nederste rille i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i 10 min. Varmen dæmpes til 150 grader C. alm. ovn og brødet bages endnu 1 time. Den sidste kvarterstid lægges et stykke folie løst over, for at undgå at brødet bliver for mørkt. Brødet vendes ud af formen og svaler af på en rist. |
|
Opskriften er vist 85669 gange,
og udskrevet 2106 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (30 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne - 2020-12-29 21:41:01 Lige en opskrift for mig 👍 Da jeg ikke lige havde rugmel på lager, brugte jeg 3 andre (graham, spelt fuldkorn og fuldkorn hvede) Det blev superlækkert ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Poul - 2017-01-26 14:42:03 Dejen bliver meget fugtig, følger opskriften, og ælter i maskine,men kan næsten ikke ælte 2.gang karin - 2013-02-14 09:31:06 Hvad gør jeg forkert. Mit brød falder sammen under bygning. Jeg følger opskriften. Punkt for punkt øv øv øv Isabell - 2012-09-09 17:33:05 Et fantastisk brød, har bagt det mange gange efterhånden og det er et kæmpe hit hver gang. Veronica - 2012-01-21 13:03:16 Skulle sige fra manden og børnene ( 2 år og 1 år) at den er lækker de er vilde med den. Så den står på hjemmelavet rugbrød frem over. den kan du godt være stolt af. :-) jeannettelykke - 2011-10-15 15:33:57 tilsæt evt havregryn og revet kartoffel / eller kartoffelmos-rest, så bliver det endnu mere lækkert! God opskrift, og hurtig lavet rugbrød ;D pernille - 2011-08-17 23:22:30 super god opskrift , mine dagplejebørn og mine egne piger er vilde med det brød , vi kommer så fuldkornshvedemel i isteden for hvedmel, og så også reven gulerødder i :=) dorte gp - 2010-11-10 11:27:51 Det er meget bondebrødsagtigt... men god til små børn der er ved at lære at spise fast føde:o) Gurli. - 2009-11-05 09:56:59 Til lonnie Ja alt brød kan fryses :o) Lonnie - 2009-10-18 21:20:46 Kan det fryses?? Yvonne - 2009-05-05 22:08:36 Sikke dog et godt brød - prøv at kun bruge 200g rugmel- og så 125g speltmel og 1 ts natron - dejlig opskrift - 10 point herfra Erik Korea - 2009-01-25 02:27:44 Det er et rigtigt godt rugbrør, og så er indholdet noget man kan få i alle lande. Stor fornøjelse. Erik - 2008-12-10 14:33:11 Er det lys eller mørk sirup der skal bruges ? Kan det være rigtigt at dejen skal prikkes og så efterhæve. Normalt prikkes der først lige før den skal i ovnen. Bianca - 2008-02-10 16:31:10 Nemt, hurtigt og smager fantastisk! Kenneth - 2005-01-01 01:01:01 Rigtigt godt og nemt rugbrød. Og den skorpe der er, er bare dejlig knasene men ikke hård. Helt sikkert et brød jeg bager igen ++ Tak for opskriften, 9 tal herfra. jannie - 2005-01-01 01:01:01 Det smager bare rigtigt godt lidt surt det tager så lang tid. Men det er det hele værd |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne