Nemt grovbrød

Nemt grovbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 2 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Nemt grovbrød, billede 4 Nemt grovbrød, billede 1 Nemt grovbrød, billede 2 Nemt grovbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
60 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
60 gram Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
60 gram Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
400 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Lun mælken. Opløs gær i mælken. Kom salt, brun farin (kan udelades), gryn og frø i. Kom grahamsmel i. Hæld hvedemel i lidt af gangen. Dejen skal være som en tyk grød.(Den kan ikke æltes).

Hældes i to små (teflon) franskbrødsforme. Sættes i en kold ovn. Tænd til 185 grader. Lad brødet bage i ca. 70 minutter.

- I en varmluftsovn bages brødet kun i ca. 45 - 50 minutter.

Brødet er klar, hvis det lyder "hult", når du banker let på det. Lad brødet afkøle inden du skærer af det.





karakterer:
Opskriften er vist 80752 gange,
og udskrevet 2377 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16827 (4006 kcal)
KJ pr. stk. 8413 (2003 kcal)
Vægt ialt 1847 gram
Vægt pr. stk. 923 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 911 KJ (216 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 39.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-08-04 16:12:26
Kan man bruge fuldkornshvedemel?

  -   2019-12-11 15:59:07
Er der andre end mig, der bliver ved med at få et kæmpe lufthul i midten af brødet? Jeg har forsøgt at bage det flere gange og det bliver ved med at ske... Gode råd modtages gerne! Mvh. Pernille

  -   2017-06-26 16:57:39
Brødet er næsten for godt til at være sandt. Ingen æltning eller hævning? - Men det er sandt! Dette er i sandhed et vidunderbrød, med den lækreste konsistens og den lækreste smag.

  -   2017-01-13 08:48:09
skal det ikke hæve ??

  -   2012-04-29 16:40:54
Jeg kom græskarkerner, solsikkekerner og 5kornsblanding i, og tog ca. 15g af hver mel type fra. Tilsatte det der svarer til 1dl appelsinjuice fordi jeg synes dejen manglede noget. Vi har kun en franskbrødsform, så jeg valgte at tagen en ske og forme 2stk. Flute istedet;) håber det bliver godt. Kh. 13 årig pige

  -   2012-04-26 23:41:04
Fanastisk brød, serverede det til en fest og alle var vilde med det :-)

  -   2011-08-02 17:21:12
Så er brødet tæt på at være færdig det er super nemt at bage... Så nu håber jeg også at det smager godt!!!

  -   2011-07-08 15:41:11
Beklæd bageformen med bagepapir, så er der aldrig problemer med at få brødet helt og fint ud af formen.

  -   2010-06-12 19:17:05
Så er brødet bagt og smagt. Og det smager skønt - i hvert fald når det er nybagt :-) Jeg havde meget svært ved at få det ud af formen. Brødene gik i stykker - selvom det var en teflon form :-( Næste gang vil jeg smøre den inden jeg hælder dejen i, så håber jeg det går bedre.

  -   2010-06-12 16:54:53
Lyder næsten for nemt til at være godt. Kan det virkelig passe at det ikke skal hæve? Jeg prøver det i eftermiddag - så kan jeg jo se hvor godt det er.

  -   2010-04-24 09:35:06
Det var dog et skønt brød! Min søn er ikke glad for grovkornet, men dette her er han vild med.

  -   2010-04-24 07:22:02
Det lyder nemt og hurtigt, og stadig med gær... må prøves. tak for tips

  -   2010-01-07 00:49:34
hej allesammen. jeg har brugt denne opskrift i et par år eller mere efterhånden.Både hjemme og i fritidsklubben. Og ja den er fantastisk og nem for den utålmodige. skummetmælk kan sagtens skiftes ud med yoghurt eller øl eller hvad man nu ønsker. havregryn og gær er det eneste jeg ikke varierer. frø kan skiftes ud med kerner, og ja melet varieres. HUSK ikke at erstatte al hvedemelet med grovere mel, da hvedemel binder bedre. Og brug slip-let forme ;)

  -   2008-05-05 14:49:48
hvor mange slags frø skal der i??P

  -   2008-03-12 07:56:21
Rigtig godt og hurtig grovbrød. Jeg gør alle de tørre ingredienser klar om aften og kommer så mælk og gær næste morgen - 70 min senere har dagplejebørnene og jeg lækkert nybagt brød - uden svineri - kan selv varige meltyper og kerner/frø

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager bare så godt. Det tager ingen tid at lave

  -   2005-01-01 01:01:01
Vildt godt brød. Det er nemt og hurtigt hvadenten man laver det hjemme eller på jobbet. SUPER. Og det er nemt at variere i frø og melsorter.

  -   2005-01-01 01:01:01
meget lækkert og yderst nemt at lave.