Fuldkornsbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Gæren udrøres i vandet. Tilsæt salt, sukker, olie og fuldkornsmel lidt efter lidt. Dejen arbejdes igennem til den er glat og blank. Hvedemel tilsættes, så meget som den kan tage. Stilles til hævning - med et fugtigt klæde - i 45 min. Slås ned og arbejdes atter igennem, det formes til brød og kommes i en smurt form. Den efter hæver 20 - 30 min. Snittes, pensles med pisket æg, drysses med lidt fuldkornsmel. Bages ved 200 grader i 40 - 50 min. på nederste rille i ovnen, de sidste 10 min udtaget af formen.
|
|
Opskriften er vist 60793 gange,
og udskrevet 1081 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (15 stemmer) |
|
Kommentarer ole - 2021-05-07 14:13:23 super brød Erik - 2020-04-08 19:22:46 Tilsæt gerne olien sent i processen. F.eks. efter man har rørt fuldkornsmelet i og inden man fortsætter med almindeligt hvedemel. anonym - 2015-02-02 19:16:17 Ekstra godt hvis man tilsætter solsikkekerner og så laver jeg med 200 g fuldkorn og 300+ hvedemel 👍 Brian R. - 2014-02-02 10:28:08 Ingredienslisten er mangelfuld. Der skal også bruges et øg samt mere mel. Det står i selve opskriften |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne