Shortbread
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Skotland Indsendt : |
|
|
Tænd ovnen på 175 grader.
Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand på. Stil dem til side og lav dejen. Bland mel, salt, bagepulver og sukker i en foodprocessor. Kom stykker af smør i og tænd på hurtig hastighed. Hæld tykmælk eller piskefløde i og stop foodprocessoren, så snart dejen er ensartet. Hvis du ikke har en foodprocessor: Bland mel, salt, bagepulver og sukker i en skål. Skær smørret ud i små stykker. Smuldr det i melblandingen med fingrene, så det kommer til at ligne revet ost. Tryk dejen sammen med tykmælk eller piskefløde. Læg bagepapir på bagepladen. Kom dejen på bagepapiret og smør det ud i en aflang firkant på ca. 35x15 cm. Brug en dejskraber eller palet. Smør dejen lige tyk over det hele. Hæld vandet fra mandlerne, smut den brune hinde af mellem pegefinger og tommelfinger. Del mandlerne i halve og tryk dem ned i dejen. Sæt bagepladen i midten af ovnen. Bag i cirka 15 minutter, til kagen er lysebrun. Tag bagepladen ud og skær kagen ud i 8-10 lange stykker på tværs. Brug grydelapper eller grillhandsker. Lad kagerne køle af på bagepladen i cirka 10 minutter. |
|
Opskriften er vist 20683 gange,
og udskrevet 367 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (21 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-09-18 14:16:55 Har lige bagt efter Charlottes opskrift. De blev helt perfekte og den rigtige smag. Christine - 2005-01-01 01:01:01 Charlottes opskrift er supergod. Bagte den til familie der netop havde været i Skotland. Kagerne smagte som dem man køber i Skotland fortalte man mig. Uhmmm meget lækre Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 Her får I den oprindelige og korrekte opskrift. 150 g blødt smør, 75 g sukker, 150 g hvedemel, 75 g rismel, sukker til at drysse dejen med inden den bages. Sukker og smør røres godt, hvedemel og rismel tilsættes. En metalform, gerne en springform smøres godt og dejen presses ud i formen, så den får ensartet tykkelse. Drysses med sukker og bages. Det er vigtigt at der bruges rismel for at få den rigtige konsistens på småkagerne. Når kagen er bagt, skæres de i ret store stykker og afkøles. Det er nogle ordentlige moppedrenge, men det skal være på den måde, det gør man også i Skotland. Held og lykke. Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 Enhver by, lille som stor med respekt for sig selv, har et lokal shortbreadbageri. Men opskriften her er absolut IKKE original |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne