Osteboller med timian
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Gæren smuldres i dejfadet.
Lun mælken, tilsæt vand, æg og olie og pisk det let sammen.
Hæld det i fadet og rør gæren glat.
Tilsæt timian, revet ost, salt og det meste af melet.
Ælt dejen godt igennem og kom mere mel i til dejen slipper.
Hæves tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem, del og form det til boller, der sættes tæt på plade med bagepapir.
Efterhæver tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
Pensles med sammenpisket æg.
Drysses med timian.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca 15 minutter.
Serveres lune og spises med smør.
Tips: Timian kan erstattes med birkes, basilikum, oregano, merian eller blandede provencekrydderier. |
|
Opskriften er vist 14861 gange,
og udskrevet 514 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Karline - 2012-12-11 15:49:19 hvor længe skal dejen hæve? :o tobias - 2010-10-06 17:34:04 en rigtig god opskrift. men der må dog gerne komme lidt mere ost i efter min smag Michael Løyche - 2008-01-19 19:51:37 Rigtig lækre boller, jeg bagte dem med oregano. Næste gang vil jeg dog komme en anelse mere salt i. Mette - 2005-01-01 01:01:01 Bollerne er super gode til madpakken! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne