Små nigellabrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Smelt smørret, tilsæt og rør gæren ud heri.
Bland salt, sukker, nigellafrø og ca. 300 g. af melet i væsken.
Ælt mere mel i efterhånden som dejen kan tage det, men kun så længe den stadig er smidig.
Ælt dejen blank på bordet.
Kom lidt olie i skålen, vend dejen rundt i olien.
Lad det hæve lunt til dobbelt størrelse i et par timer.
Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord og rul den ud i et rektangel med kagerullen. Fold dejen på langs i tre lag. Rul ud igen i ca. 30x25 cm. og fold den igen i tre lag. Skær den lange dejstrimmel i 3-4 cm. brede stykker. Efterhæves 30 minutter på bageplade med bagepapir. Pensles med æg og drysses med nigellafrø. Sæt brødene i midterrillen i en 200 grader forvarmet ovn og bag dem 20-25 minutter. Afkøles på rist. |
|
Opskriften er vist 7592 gange,
og udskrevet 143 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2018-11-06 12:50:37 Gyldendals bageboog Steffen - 2008-09-14 12:14:46 Meget lækre brød. Kræver lidt øvelse at folde dejen rigtigt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne