Speltflutes med nødder

Speltflutes med nødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Flutes 3 Flutes
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Flutes

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
15 gram Gær, frisk
2.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
0.5 dl. Valnøddeolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
450 gram Speltmel, sigtet 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Gæren smuldres i skålen. Bland kærnemælk og varmt vand (39 C). Hæld det over gæren og rør den glat.

Tilsæt finthakkede valnødder, valnøddeolie eller koldpresset rapsolie, salt og det meste af melet. Ælt dejen grundigt og længe. Tilsæt mere mel, til dejen lige slipper skålen men stadig er temmelig blød. Lad dejen hæve i skålen tildækket og lunt til dobbelt størrelse ca. 2 timer.

Ælt dejen let igennem og del den i 3 lige store stykker. Form dem til flutes med melpudrede hænder og læg dem på plade med bagepapir. Efterhæver til dobbelt størrelse, tildækket og lunt, ca. 1 time.

Ridses med en skarp kniv og sprayes med vand, lige inden de skal i ovnen. Sættes på midterste rille i en 225 grader forvarmet ovn i 20 minutter.

Afkøles på rist.





karakterer:
Opskriften er vist 13270 gange,
og udskrevet 579 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9931 (2364 kcal)
KJ pr. Flutes 3310 (788 kcal)
Vægt ialt 866 gram
Vægt pr. Flutes 288 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1146 KJ (273 kcal)
Protein 8.2 gram
Fedt 9.9 gram
Kulhydrat 37.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu