Koldhævede flutes
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hæld det meste af melet i en skål.
Hæld det absolut iskolde vand over og ælt det 8-10 minutter.
Brug røremaskine eller håndmikser, men stop mikseren et par gange, den har bedst af at arbejde få minutter ad gangen.
Det er vigtigt, at dejen æltes godt igennem, den skal være elastisk og med næsten kitagtigt udseende.
Kom mere mel i lidt efter lidt.
Gæren smuldres, kommes i og æltes, til den ikke kan ses. Drys saltet i og ælt endnu 2 minutter. Dæk fadet med plastfilm og sæt det i køleskabet 5-6 timer. Tag dejen forsigtigt ud på melet bord. Den skal ikke æltes med løsnes fra skålens kant med en dejspartel. Skub dejen til et rektangulært stykke. Del den med en spartel i 3 længder, forsigtigt så luften ikke presses ud. Læg brødene på plade med bagepapir, sno dem en gang, så flyder de ikke ud på pladen. Drys mel over og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Dæk pladen med en omvendt bradepande. Skær 3 skråsnit i hvert med en skarp kniv eller et barberblad. Sættes på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 274 grader C. alm. ovn i 8 minutter. Derefter dæmpes varmen til 200 grader C. alm. ovn og bagningen fortsætter ca. 20 minutter. Afkøles på rist. |
|
Opskriften er vist 228188 gange,
og udskrevet 4656 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (63 stemmer) |
|
Kommentarer harly - 2017-03-20 17:34:40 prøv at bruge Manitobamel i stedet og lad dem efterhæve i en halv times tid Olivenolie - 2014-06-28 11:25:39 Bliver mere sprøde, hvis man kommer lidt godt olivenolie i dejen. Gurli - 2014-04-29 15:18:55 Smager og bliver bedre med 3 spsk. olivenolie c - 2013-07-04 11:04:04 De kan godt fryses og genvarmes. De bliver faktisk lidt mere sprøde af det anonym - 2013-06-05 11:20:44 Super gode flutes :) Nogen der ved om man kan lave dem et par dage før og lade dem stå i køleskabet? sir.Toby - 2013-02-22 12:06:42 Hej, disse flutes er rigtig gode... laver dem med fuldt blus i min gasovn og sætter dem på øverste rille. Jeg kender opskriften fra en brødbagebog, fra min svigermors bogreol. ... Husk lige at anføre kilde!!! det er dårlig stil at kopiere opskriften lige over, ja endda ordret, uden at henvise til kilden. Mvh Toby. Jette - 2012-12-30 18:45:09 Meget nem opskrift og super gode flutes. Tina - 2012-06-22 10:08:26 ikke mindre end fantastisk ! Jeg snittede flutene og spøjtede hvidløgssmør ind i dem efterfølgende og så i fryseren. De er blevet et meget stort hit. carsten - 2012-05-30 21:10:07 ellers kan man også putte endnu mindre gær i og lade den stå som beskrevet natten over. helt ned til 1-2 gram gær pr dl. væske kan gå an. Alle der elsker at bage den slags bør finde sig en røremaskine. den kan virkelig ælte dejen igennem. Trine - 2012-05-09 21:58:11 mine gæster elskede dem!! og efterspurgte straks opskriften, da de fandt ud af, at de var hjemmelavede!!! :D Hbmr - 2012-02-13 09:09:07 Utrolig nem og hurtig opskrift, og så bliver de ikke mindst dejlige sprøde og lækre. Jeanette - 2011-06-29 14:32:12 Jeg mangler brød til en barnedåb til noget tunmousse og det ser lækkert ud, men kan det fryses og stadig være lige så godt?? Nogle der har erfaring med det?? Gider nemlig ikke bage det dagen før da jeg har rigeligt at lave den dag :) anonym - 2011-04-22 11:46:37 Super gode flutes... Kan helt sikkert anbefales :o) anonym - 2011-03-12 19:41:18 Smager rigtig godt!! anonym - 2010-10-09 14:25:39 Dem vil jeg prøve. Lyder rigtig god. Grethe Mor til 6 - 2010-07-22 20:27:29 Mine ældste døtre, Filucca-Sophia (17), Klaudia-Maria (15), og Marisse-Pandria (13) elsker dem bare. De går nemlig både som "mellemmåltider", eller som forret til gæsterne. Også mine tvillinger, Maximillian & Silas Emil, som begge skal starte i tredje, elsker at få dem med på madpakke :-) Det går som varmt brød! Mette - 2009-10-30 07:12:11 super dejligt ikke at skulle have fingrene i dejen! :) jeg tilføjer 1 dl blandet korn, som jeg overhælder med to dl kogende vand og køler af - så 4 dl koldt vand oveni og så isf. 740 g rent hvedemel tager jeg 640 g mel fordelt på ca 450 g økologisk hvedemel og 190 g økologisk rugmel - jeg laver boller (kan bare klattes ud med en ske direkte på bagepladen) og de bliver super gode! :) Katrine - 2009-05-07 19:32:15 Super gode og dejlig sprød skorpe - kan helt klart anbefales!!! Futtemus - 2009-03-19 13:52:39 Fantastiske! Min familie skulle have bevis for at jeg selv havde bagt dem! De troede de var fra bageren:-) De er helt klart arbejdet værd! JS - 2007-12-31 10:58:37 Hvordan indstiller man sin Gasovn til 274° Kristine - 2007-12-23 20:12:33 Ualmindelige fine flytes, helt hvide, lægger skorpe og godt bid. Flot struktur og dejlig smag. Bagt af almindeligt økologisk hvedemel. Gode at servere sammen med groft brød elle boller. Dorthe - 2007-06-08 21:15:55 Det er nogle HELT FANTASTISKE flutes, mine gæster var imponeret, de var som købte, det var den sprøde skorpe der gjorde dem helt perfekt,,,helt igennem SUPER Lotte - 2007-02-08 16:17:52 Det var da nogle ok flutes der kom ud af det, men det var bestemt ikke besværet værd! Jeg har ofte lavet brød og flutes, som var langtfra så omstændige, men meget bedre. Prøv en anden opskrift. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Nem og rigtig lækker opskrift! anonym - 2005-01-01 01:01:01 dette gode brød er virkelig den lange ventetid værd anonym - 2005-01-01 01:01:01 Kan varmt anbefales! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne