Israelsk festbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Israel Indsendt : |
|
|
Gæren smuldres og røres ud med 1 dl. af vandet i dejfadet.
Tilsæt resten af vandet, sukker, salt, æg og størstedelen af melet.
Arbejd dejen godt igennem.
Den skal være smidig og glat.
Tilsæt mere mel efterhånden.
Sæt dejen til hævning, tildækket og lunt, ca. 45 minutter. Ælt dejen let igennem og lad den hæve yderligere 15 minutter. Tag dejen ud på et ganske let melet bord. Del den i 3 portioner, der hver rulles á 50 cm. Flet længderne og buk enderne ind under brødet. Sæt fletbrødet på plade med bagepapir og lad det hæve tildækket i ca. 30 minutter. Æggeblommen piskes sammen med vand, og brødet pensles hermed. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter. Dæmp varmen til 175 og fortsæt bagningen ca. 30 minutter. Afkøles på rist. |
|
Opskriften er vist 16073 gange,
og udskrevet 248 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Jesper - 2009-01-31 15:06:40 Olien skal tilsættes sammen med resten af vandet, sukker og salt. Bemærk i øvrigt at ved varmluftovn, skal brødet kun bages i ca. 19 min ved 160 grader. Suriyan - 2005-01-01 01:01:01 Hvad gør man med olien? Der står nemlig ikke hvornår den skal bruges... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne