Speltbrød i kurv
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Indsendt : Red : |
|
|
Rør vand, kærnemælk, gær og halvdelen af melet til en glat blanding.
Tilsæt salt og resten af melet til en blød, men ikke klistret dej og ælt den godt.
Drys en brødkurv med hvedemel. Form dejen til et rundt brød og læg det i kurven. Læg en omvendt skål over og sæt hele arrangementet i køleskab 4-6 timer. Vend forsigtigt brødet ud på bageplade med bagepapir. Sæt det nederst i en 220 grader forvarmet ovn. Bages 25-30 minutter. Afkøles på en rist. |
|
Opskriften er vist 17636 gange,
og udskrevet 591 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Ninell/västra jämtland.se - 2005-01-01 01:01:01 Samtidig med at ovnen tændes,sættes et fad med vand i bunden af ovnen.Når temp.er oppe på de 220 gr.(hellere 250 gr.)er der samtidig damp i ovnen.dampen gør at skorpen ikke dannes for hurtigt og dermed hæmmer hævningen.Gi`bare fritstående brød damp i 3 min.(sænh herefter temp. til 220 gr.)Et andet tips: sæt brødene på meget varme plader,så flyder de ikke så nemt ud.endnu et tips.: Glem alt om bagetider i fremtiden.Brug et stegetermometer og bag alle lyse brød til de har kernetemp. på 100 grader ,alle mørke brød til en kernetemp. på 98 grader.Brødene er da færdigbagte og ligger ikke og fortsætter syrningen.Man får et mere velsmagende og holdbart brød.Synes man det bliver for mørkt på skorpen dækkes der bare med et stykke folie. Carl Jochimsen - 2005-01-01 01:01:01 Det bliver et glmrende brød, ja faktisk 2 for vi laver et mørkt med alminelig spelmel og et lyst med sigtet spelt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne