Græsk olivenbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : |
|
|
Rør gæren ud i dejfadet med ½ dl. lunkent vand.
Tilsæt resten af vandet, som også skal være lunt, sammen med salt, olivenolie og let sammenpisket æg.
Rør det meste af melet i og ælt dejen godt og grundigt.
Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem. Tag ¼ fra og rul resten af dejen ud i en aflang flade. Skær osten i mindre tern og fordel den på dejen med skivede oliven. Rul dejen sammen som en roulade på den lange led og form den til en ring på plade med bagepapir. Resten af dejen trilles til en bolle, som lægges i midten af ringen. Den skal fylde ringen ud. Efterhæver, tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Pensl med sammenpisket æg. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter. Afkøles på rist og spises, gerne med usaltet smør, da fetaosten salter brødet. |
|
Opskriften er vist 23828 gange,
og udskrevet 780 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne