Græsk landbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : |
|
|
Gæren smuldres i dejfadet.
Lun lidt af kærnemælken, bland den med vand og resten af kærnemælken og hæld det i fadet.
Rør gæren glat.
Tilsæt sigtemel, salt og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt og længe. Kom mere mel i. Dejen skal være blank og fast. Lad den hæve til mere end det dobbelte. Form dejen til en bolle, der trykkes flad og foldes sammen som en halvmåne. Lægges på plade med bagepapir. Skær 3-4 snit på skrå og lad brødet hæve til det dobbelte, ca. 40 minutter. Drys et tyndt lag mel over og sæt pladen på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader. Bages i ca. 1 time. Afkøles på rist. |
|
Opskriften er vist 20803 gange,
og udskrevet 654 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (85 stemmer) |
|
Kommentarer Mads - 2007-12-16 10:19:53 Dette er et super brød fra Gyldendals brødbog, lav evt to brød af opskriften, så bliver de mere overskuelige. Pas på med bagetiden, tjek dem efter 40 min. Maibritt - 2005-01-01 01:01:01 Det er et rigtig godt brød, og det er meget nemt at lave. Brødet bliver ret stort, fordi det skal hæve meget. Smager rigtig godt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne