Ingers rugbrød
Hovedingrediens : Mel - Rismel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
Gæren smuldres i dejfadet.
Hæld 2 dl. lunkent vand i og rør gæren glat.
Hæld resten af vandet i.
Tilsæt sirup, salt, kulør, hvedemel, rugmel og knækkede rugkerner.
Ælt dejen grundigt.
Fordel dejen i 3 smurte forme. Glat overfladen med en plastspartel dryppet i vand og lad brødene hæve tildækket og lunt, til næsten dobbelt størrelse. Dejen prikkes med en gaffel og pensles med lidt vand. Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 2 timer. Dæk brødene med et viskestykke og lad dem afkøle 1-1½ time i formene, før de vendes ud og afkøles på rist. |
|
Opskriften er vist 31495 gange,
og udskrevet 753 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Ina - 2016-07-02 11:51:27 Undskyld, men hvad har opskriften med rismel at gøre? W Ditlevsen - 2005-01-01 01:01:01 Ingers rugbrød - måske fra Norge |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne