Hurtigt rugbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren smuldres i dejfadet.
Hæld det lunkne vand over og rør gæren glat.
Lun kærnemælken forsigtigt og tilsæt den sammen med rugmel, salt og det meste af sigtemelet.
Ælt dejen godt og ælt mere sigtemel i lidt efter lidt.
Dejen skal slippe fadet uden at være fast og bastant.
Lad dejen hæve tildækket og lunt til næsten dobbelt størrelse ca 1½ time. Ælt dejen let igennem på melet bord, form den og læg den i en smurt form. Efterhæv til næsten dobbelt størrelse ca. 1 time. Prikkes med en gaffel, pensles med vand og bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1½ time. Afkøles på rist. |
|
Opskriften er vist 152602 gange,
og udskrevet 4088 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (45 stemmer) |
|
Kommentarer Anika - 2013-11-18 14:05:53 jeg syntes at den er rigtig god johanne dlaby - 2011-11-23 13:56:17 Det er nemt at lave og smager rigtig godt we are - 2011-04-10 13:51:04 superlækker men er ikke hurtig at lave giver 5 Hanna - 2010-06-01 19:18:30 det ser lækkert ud. mmm Ulrik - 2009-10-27 00:20:36 Brødet ser bare sååå lækkert ud... thumbs up Pernille - 2009-09-15 08:23:00 Kan brødet fryses? Skal det have mere eller mindre tid hvis man kommer lidt hele kerner i? - Jeg vil prøve mig lidt frem. Per - 2009-07-04 15:45:32 Man kan jo godt tænke at dette rugbrød ikke er hurtigt, men hvis man sætter det op i mod at skulle starte en surdej op, hævning natten over og en bagetid på 4 timer så er det såmend hurtigt nok. anonym - 2008-11-10 18:28:24 Rugbrødet smager skønt Laura-Loo - 2005-01-01 01:01:01 Lyder da godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne