Hurtigt rugbrød

Hurtigt rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Hurtigt rugbrød, billede 4 Hurtigt rugbrød, billede 1 Hurtigt rugbrød, billede 2 Hurtigt rugbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Sigtemel
   
Opskrift:
Gæren smuldres i dejfadet. Hæld det lunkne vand over og rør gæren glat. Lun kærnemælken forsigtigt og tilsæt den sammen med rugmel, salt og det meste af sigtemelet. Ælt dejen godt og ælt mere sigtemel i lidt efter lidt. Dejen skal slippe fadet uden at være fast og bastant.

Lad dejen hæve tildækket og lunt til næsten dobbelt størrelse ca 1½ time.

Ælt dejen let igennem på melet bord, form den og læg den i en smurt form. Efterhæv til næsten dobbelt størrelse ca. 1 time.

Prikkes med en gaffel, pensles med vand og bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1½ time.

Afkøles på rist.





karakterer:
Opskriften er vist 152433 gange,
og udskrevet 4086 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11020 (2623 kcal)
KJ pr. Brød 11020 (2623 kcal)
Vægt ialt 1256 gram
Vægt pr. Brød 1256 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 877 KJ (208 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 1.4 gram
Kulhydrat 44.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-11-18 14:05:53
jeg syntes at den er rigtig god

  -   2011-11-23 13:56:17
Det er nemt at lave og smager rigtig godt

  -   2011-04-10 13:51:04
superlækker men er ikke hurtig at lave giver 5

  -   2010-06-01 19:18:30
det ser lækkert ud. mmm

  -   2009-10-27 00:20:36
Brødet ser bare sååå lækkert ud... thumbs up

  -   2009-09-15 08:23:00
Kan brødet fryses? Skal det have mere eller mindre tid hvis man kommer lidt hele kerner i? - Jeg vil prøve mig lidt frem.

  -   2009-07-04 15:45:32
Man kan jo godt tænke at dette rugbrød ikke er hurtigt, men hvis man sætter det op i mod at skulle starte en surdej op, hævning natten over og en bagetid på 4 timer så er det såmend hurtigt nok.

  -   2008-11-10 18:28:24
Rugbrødet smager skønt

  -   2005-01-01 01:01:01
Lyder da godt