Kikærte-spinatbrød

Kikærte-spinatbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
30 g.gær
150 g.tørrede kikærter eller 1 lille dåse kogte kikærter (ca. 350 g)
125 g.frisk spinat eller 75 g frossen hakket eller hel spinat
350 g.durum hvede (6 dl)
2 dl.lunken vand
12.5 g.gær
1 spsk.olivenolie
0.5 tsk.groft salt
1 tsk.olivenolie til at pensle med
 + 1 tsk. groft salt til at drysse på brødene
 
Opskrift:
Sæt kikærter i blød i fire gange så meget koldt vand som kikærterne selv fylder i mindst 10 timer. Stil dem i køleskab.

Skyl spinat blade i koldt vand til de er fri for jord. Kom dem i en foodprocessor og hak dem fint. Kom mel i og hak det sammen.

Rør lunkent vand og gær sammen i en skål. Tilsæt olivenolie og gradvis spinat- og melblandingen og salt. Ælt dejen glat og smidig. Læg dejen i en skål og læg et rent viskestykke over. Stil dejen til hævning ved stuetemperatur ca. 1 time.

Ælt dejen igennem igen. Tril dejen til en pølse, og del den i 8 stykker. Tryk dem flade, og læg dem på bageplade med bagepapir. Hæld kikærterne i en si og kasser iblødsætningsvandet. Fordel kikærterne på brødene. Tryk dem let ned i dejen.

Tænd ovnen på 225 ºC. Lad brødene hæve 30 min.

Stil bagepladen i midten af ovnen. Bag ca. 15 min. Brødene er færdigbagt, hvis det lyder hult, når man banker på undersiden af den. Lad dem køle af på en rist.

Hvis kikærte-spinatbrødene ikke spises samme dag skal de opbevares i køleskab.





karakterer:
Opskriften er vist 8544 gange,
og udskrevet 173 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejligt brød som er velegnet til madpakken!