Marcipan horn

Marcipan horn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
KagerRet : Kager - Horn

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Marcipan horn, billede 4 Marcipan horn, billede 1 Marcipan horn, billede 2 Marcipan horn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.25 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Fyld:
75 gram Ren rå marcipan
   
  Pynt:
25 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Bland mel, bagepulver og sukker. Smuldr fedtstoffet i, så det ligner revet ost. Bland mælken i og saml hurtigt dejen.

Del dejen i 2 dele og rul hver del til en rund plade ca. 27 cm i diameter. Del hver plade i 8 trekanter.

Del marcipanen i små stykker og læg et stykke på hver trekant i den brede ende. Rul hver trekant sammen om fyldet og form til horn.

Stil hornene på spidsen, så de ikke ruller op under bagningen. Pensl med æg. Hak nødderne, drys nødder og tesukker over hornene.

Bages ca. 15 minutter ved 200 grader C. alm. ovn





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Marcipanhorn

karakterer:
Opskriften er vist 132618 gange,
og udskrevet 4147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9775 (2327 kcal)
KJ pr. stk. 610 (145 kcal)
Vægt ialt 659 gram
Vægt pr. stk. 41 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1483 KJ (353 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 19.7 gram
Kulhydrat 37.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-10 20:46:38
Jeg kom salt, kardemomme, vaniliesukker og ekstra sukker i. De smagte godt, men lidt tørre, gode til en kop te eller kaffe 😊

  -   2016-07-16 15:47:40
Dejlig blød dej , de smager meget af mel , havde ellers kommet mere sukker i og kardemomme

  -   2016-02-21 13:18:31
Alletiders nemme dej at have med at gøre. Kan rulles ud uden mel på bordet. Smager rigtig godt med marcipan i.

  -   2014-12-19 20:47:55
Pynt med glasur ,i stedet hasselnød og perlesukker.nam'nam :-)

  -   2012-01-13 17:24:07
Til de som efterlyser en smagsgivende ingrediens, vil kardemomme garanteret gøre sig rigtigt godt i dejen.

  -   2011-12-12 17:28:47
tak for en vidunderlig opskrift :D har os prøvet med båede chokolade og syltetøj det er kun fantasien der sætter grænser

  -   2011-04-25 16:15:36
det er en super god op skift med nøderne er den fulent

  -   2011-03-10 13:21:34
Jeg har prøvet med vanile sukker, og der mangler stadig noget, tror jeg prøver med lidt kardemomme næste gang

  -   2011-02-14 18:04:56
Rigtig gode horn! Jeg synes dog at dejen mangler et enkelt lille æg for at hænge ordentligt sammen og blive rigtig god:)

  -   2010-06-22 21:04:04
Marcipan & smør creme.. evt romace.. mandler!!!!!!

  -   2009-12-21 13:07:58
læg nougatstykker oven på marcipanen - nam nam

  -   2009-10-27 12:56:20
Mener også at der mangler lidt til at søde dejen lidt, evt vaniliesukker..

  -   2009-05-02 12:07:26
hej hvad for nogle nødder er det man skal bruge???+

  -   2008-10-19 10:57:13
Pensl med æg?? Narrjh - går nok ikke, når jeg lige bevidst søgte på opskrifter uden æg!! Pensler med noget andet :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
prøv at lægge groft hakket chokolade på dem.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg synes der mangler noget vanilisukker i dem

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er som om der mangler noget i smagen kan pt. bare ikke finde ud af hvad det er.

  -   2005-01-01 01:01:01
hænger nemt fast i bordet når den rulles ud - kan evt. stilles i køleskab en halv time før