Speltflutes

Speltflutes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Flutes 4 Flutes
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Flutes

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Speltflutes, billede 4 Speltflutes, billede 1 Speltflutes, billede 2 Speltflutes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1000 gram Speltmel, sigtet 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Det lune vand (eller ½ vand og ½ yoghurt) udrøres med gær, salt, sukker samt olivenolie.
Melet røres i lidt ad gangen til en grød og hæver over en formiddag (eller natten over).

Endelig æltes resten af melet i og der skal bruges lidt over et kilo. Dejen æltes godt igennem til den er smidig og slipper bord og hænder. Så hæver den atter et par timer og skæres ud til fire flutes, der ridses i romber og stryges med et sammenpisket æg og hæver en halv times tid mere.

Bages gyldne ved 200 grader C. alm. ovn ca. ½ time.





karakterer:
Opskriften er vist 68364 gange,
og udskrevet 1817 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15918 (3790 kcal)
KJ pr. Flutes 3979 (947 kcal)
Vægt ialt 1954 gram
Vægt pr. Flutes 488 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 814 KJ (193 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 35.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-07-30 21:09:51
I starten af opskriften står der [Det lune vand (eller ½ vand og ½ yoghurt)]

  -   2021-07-23 15:58:34
Der står intet i opskriften om at der skal yoghurt i men i selve info hvordan man gør står der yoghurt

  -   2015-11-27 18:08:48
Jeg brugte ca halvt græsk jugurdt og lidt mindre mel, utroligt lækkert, bagt ved 190 o varm luft

  -   2010-12-04 16:50:13
De skulle have 3-400 gram ekstra mel, i forhold til de 1.000 gram. Vi brugte sigtet speltmel.

  -   2007-01-08 19:51:57
Jeg brugte speltmel fra Skærtoft mølle. Det kan anbefales!!!