Speltflutes
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Det lune vand (eller ½ vand og ½ yoghurt) udrøres med gær, salt, sukker samt olivenolie.
Melet røres i lidt ad gangen til en grød og hæver over en formiddag (eller natten over). Endelig æltes resten af melet i og der skal bruges lidt over et kilo. Dejen æltes godt igennem til den er smidig og slipper bord og hænder. Så hæver den atter et par timer og skæres ud til fire flutes, der ridses i romber og stryges med et sammenpisket æg og hæver en halv times tid mere. Bages gyldne ved 200 grader C. alm. ovn ca. ½ time. |
|
Opskriften er vist 68170 gange,
og udskrevet 1812 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-07-30 21:09:51 I starten af opskriften står der [Det lune vand (eller ½ vand og ½ yoghurt)] anonym - 2021-07-23 15:58:34 Der står intet i opskriften om at der skal yoghurt i men i selve info hvordan man gør står der yoghurt anonym - 2015-11-27 18:08:48 Jeg brugte ca halvt græsk jugurdt og lidt mindre mel, utroligt lækkert, bagt ved 190 o varm luft Per - 2010-12-04 16:50:13 De skulle have 3-400 gram ekstra mel, i forhold til de 1.000 gram. Vi brugte sigtet speltmel. Karin - 2007-01-08 19:51:57 Jeg brugte speltmel fra Skærtoft mølle. Det kan anbefales!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne