Græske hvedebrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : |
|
|
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt olie, æg, salt, samt det meste af melet.
Gå over til håndæltning, kom ikke mere mel i end nødvendigt, men min erfaring er at brødene tager ca.2200gr.
Ihvertfald skal dejen være glat, og skal kunne slippe skålen, men samtidig smidig og "levende".
Lad efterhæve lunt og under klæde 1 time.
Slå dejen ned, og form 6 runde brød og placer dem i en bradepande, der er smurt med olie, pensl tillige på siderne af brødene, så er de nemmere at skille fra hinanden efter bagningen.
Lad atter efterhæve under klæde 45 min.
Pensl brødene ovenpå med letpisket æg, og rids dem med en skarp kniv.
Bages ved 225 grader nederst i ovnen 35-40 min Tips: Drys evt. med groft salt inden bagningen |
|
Opskriften er vist 12394 gange,
og udskrevet 369 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Anker Heegaard - 2008-07-28 09:17:19 Fantastisk opskrift. Familie og kolleger roser altid brød bagt efter denne opskrift. Jeg laver 2 store brød, som bages på nederste rille i varmluftovn ved 225 grader i 50 minutter. Jeg supplerer som regel opskriften med enten solsikkekerner eller opblødte hvedekerner. Brødet er godt at fryse ned og holder fint i brødkurven. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne