Frokosttærte med hakket oksekød
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bund:
Smuldr det kolde smør i melet, til det ligner reven ost. Tilsæt salt og koldt vand og ælt dejen let sammen. Lad den hvile i køleskab mindst 1 time, den kan såmænd ligge der op til et par uger.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform på ca. 24 cm. med dejen. Prik bunden med en gaffel og læg et stykke sammenrullet alufolie langs kanten. Forbag bunden ca. 10-15 min. ved 200 grader C. alm. ovn, den skal kun lige blive gylden i kanten. Fyld: Pil og hak løg og hvidløg. Brun kødet i fedtstoffet på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Krydr med salt, merian og peber og tag panden fra varmen. Pisk æg og mælk sammen i en skål. Skær tomaterne i skiver. Fordel kødfyldet i tærtebunden. Hæld æggeblandingen over, drys osten over og pynt med tomatskiverne. Bag tærten færdig 20-25 min. ved 200 grader C. alm. ovn, til æggemassen er fast og gylden. |
|
Opskriften er vist 234881 gange,
og udskrevet 5270 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (53 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2015-08-18 18:13:00 brugte creme frice istedet for mælk/ æg.. syns ikke det passer sammen med oksekød.. :) babbers - 2013-07-07 20:44:49 super super tærte. skal snart til noget komsammen i min datters vuggestue, og har tænkt mig at medbringe denne ret. :-) .... - 2011-12-02 20:02:40 Jeg har ofte lavet denne tærte til mine veninder, og den er en succes hver gang! Dog har jeg aldrig tilsat merian, men brugt 3 gulerødder i stedet for. Det skal da også lige siges, at frisk salat til kan anbefales :) Anita - 2010-03-14 13:46:26 12/3-2010 dejlig opskrift, sprang dog lidt let over dejen (købte en færdig). Kom også brokolibuketter og fetaoste tern i. Per - 2009-06-27 20:57:15 Staniollen er jo for at dejen ikke skal glide ned, men meget af dejen blev sidende på staniollen så den skal nok smøres en anden gang. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne