Frokosttærte med hakket oksekød

Frokosttærte med hakket oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Frokosttærte med hakket oksekød, billede 4 Frokosttærte med hakket oksekød, billede 1 Frokosttærte med hakket oksekød, billede 2 Frokosttærte med hakket oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund
3.25 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  kødfyld
400 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 lille Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Merian, tørret
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Æggemasse
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Topings
50 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
3 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Bund: Smuldr det kolde smør i melet, til det ligner reven ost. Tilsæt salt og koldt vand og ælt dejen let sammen. Lad den hvile i køleskab mindst 1 time, den kan såmænd ligge der op til et par uger.

Rul dejen ud og beklæd en tærteform på ca. 24 cm. med dejen. Prik bunden med en gaffel og læg et stykke sammenrullet alufolie langs kanten.

Forbag bunden ca. 10-15 min. ved 200 grader C. alm. ovn, den skal kun lige blive gylden i kanten.


Fyld:
Pil og hak løg og hvidløg. Brun kødet i fedtstoffet på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Krydr med salt, merian og peber og tag panden fra varmen.

Pisk æg og mælk sammen i en skål. Skær tomaterne i skiver.

Fordel kødfyldet i tærtebunden. Hæld æggeblandingen over, drys osten over og pynt med tomatskiverne.

Bag tærten færdig 20-25 min. ved 200 grader C. alm. ovn, til æggemassen er fast og gylden.





karakterer:
Opskriften er vist 234885 gange,
og udskrevet 5270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (53 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12658 (3013 kcal)
KJ pr. Pers. 3164 (753 kcal)
Vægt ialt 1535 gram
Vægt pr. Pers. 383 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 824 KJ (196 kcal)
Protein 9.7 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-08-18 18:13:00
brugte creme frice istedet for mælk/ æg.. syns ikke det passer sammen med oksekød.. :)

  -   2013-07-07 20:44:49
super super tærte. skal snart til noget komsammen i min datters vuggestue, og har tænkt mig at medbringe denne ret. :-)

  -   2011-12-02 20:02:40
Jeg har ofte lavet denne tærte til mine veninder, og den er en succes hver gang! Dog har jeg aldrig tilsat merian, men brugt 3 gulerødder i stedet for. Det skal da også lige siges, at frisk salat til kan anbefales :)

  -   2010-03-14 13:46:26
12/3-2010 dejlig opskrift, sprang dog lidt let over dejen (købte en færdig). Kom også brokolibuketter og fetaoste tern i.

  -   2009-06-27 20:57:15
Staniollen er jo for at dejen ikke skal glide ned, men meget af dejen blev sidende på staniollen så den skal nok smøres en anden gang.