Pirogger med skinke
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæres røres ud i lunkent vand. Olie, salt og halvdelen af melet tilsættes. Resten af melet røres i lidt efter lidt, til dejen slipper skålen, men ikke er blevet for fast. Dejen æltes grundigt og stilles derefter til hævning, mens kødfyldet tilberedes.
Varm olien i en gryde ved god varme. Kom kødet i gryden og steg det i ca. 8 minutter, til kødet er stegt. Hak soltørrede tomater, pillede hvidløg og basilikum meget fint og rør det med salt, peber og olie. Kom massen i det stegte kød. Køles af. Skyl tomaterne og skær dem i tynde skiver. Del dejen i 10 lige store stykker. Rul dem ud på et let melet bord til pandekager på størrelse med en lille spisetallerken 15-15 cm. i diameter. Læg dem straks på bagepapir, så de ikke skal flyttes én gang til. Fordel kødfyldet ligeligt på den ene halvdel af hver pandekage uden at gå helt ud til kanten. Læg 2 tomatskiver på hver. Fold dejen over fyldet og tryk kanten sammen med en gaffel. Piroggerne pensles evt. med sammenpisket æg. Bag piroggerne ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter til de er gyldne. Hvis ovnen er varm, skal de kun bage i 10-12 minutter. Server gerne med en grøn salat. |
|
Opskriften er vist 128666 gange,
og udskrevet 3887 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (57 stemmer) |
|
Kommentarer ulla - 2018-02-08 15:15:16 de tager ingen tid at lave. har lige gjort fyld og dej klar. samles mens ovnen bliver varm, ind og så er den middag færdig. Maria - 2013-01-24 13:58:19 Super lækre, og meget nemme. Geniale til børn. :-) mejsevej - 2012-09-05 21:05:10 super lækker opskrift. lidt hård dej at arbejde, men helt klart arbejdet værd. jeg tilføjede lidt frossen persille. mums siger jeg bare. god til madpakken Piroggen! - 2012-03-14 18:42:26 Det er helt vildt lækre! Jeg fik dem for første gang i hjemkundkskab i skolen! :) Karin - 2011-05-08 09:52:26 Har lavet dem med Kebabkød og revet ost, det var også lækkert! Rikke24 - 2011-03-18 10:34:55 Kan man lave dem dagen før min skal have dem, og så lune dem i ovnen igen? Lene - 2010-09-07 19:47:29 Jeg synes de er usandsynligt gode. Jeg puttede 2 hviløgsfed i, i stedet for 1, og erstattede tomatskiverne med fetaost. Kan klart anbefales. Martin - 2010-08-24 16:52:45 Jeg puttede peanuts i også, og istedetfor 1 fed puttede jeg 2 fede hvidløg i. det var kanont Leon - 2010-04-05 11:55:02 Pirogger kan med fordel fryses og så tages op - f.eks. umiddelbart før en biltur sydpå. De holder sig ret længe - kolde - og er friske helt til Italien. Tro mig, jeg har prøvet, og det virkede vældig godt. lullupigen - 2009-10-30 10:41:05 Erstat evt noget af hvedemelet med grahamsmel (: ellers rigtig lækre.. Bethina - 2007-10-14 15:52:48 Gode. Kun prøvet med tørret basilikum. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne