Vegetar pirogger med fetafyld
Hovedingrediens : Oste - Feta Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Margarinen smeltes i en gryde. Mælken tilsættes. Gæren røres ud i den lune mælk. Revet kartofler tilsættes. Salt og peber røres i. Melet tilsættes lidt ad gangen til passende konsistens. Dejen æltes godt igennem og hæver 30 minutter. Fyld: Bring en gryde med vand i kog, skold tomaterne heri, og flå dem så. Hak kødet fra de flåede tomater og blander heri fetaost skåret i terninger. Smag til med salt, peber og frisk basilikum klippet i småstykker. De kan også blande nogle sorte hakkede oliven i. Dejen deles i 12 dele, som æltes til boller, trykkes flade og rulles til cirkler ca. 15-20 cm. Fyldet fordeles midt på cirklerne. Knib kanterne sammen over fyldet på oversiden, så du får et kano-formet aflangt brød. Pensl med sammenpisket æg eller tykmælk. Efterhæver 20-30 minutter. Bages ved 225grader i alm. ovn eller 200 grader i varmluftovn i 20-25 minutter. |
|
Opskriften er vist 69606 gange,
og udskrevet 1078 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (10 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-04-07 17:36:14 Skal kartoflerne koges før de rives ? Per - 2010-08-10 08:48:26 Alt for meget dej i forhold til fyldet efter min mening, kan godt halvere dejen eller fordoble fyldet. Og så skal de kun have omkring 13 minutter. Mette - 2007-08-20 23:15:35 Super lækker dej! Vi brugte dog løg, forårsløg, peberfrugt, kartofler, gulerod, creme fraiche og feta + salt og peber som fyld.. De er bare goe! Måske lidt grahams mel i dejen ville være en idé? :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne