Pirogger med valnøddefyld

Pirogger med valnøddefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

FrokostRet : Frokost - Madpakke

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
1 dl.lunkent vand
10 g.gær
0.5 tsk.salt
1 spsk.olivenolie
125 g.speltmel
150 g.sigtet speltmel
 
 Fyld :
100 g.gedefeta
1.5 dl.groft hakkede valnødder
2-3 dl.groft hakket grønt ( spinat - persille - grønkål eller lign.)
 salt
 evt.peber
 
Opskrift:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og mel indtil det bliver en smidig dej. Lad den stå og hæve lunt et par timer, gerne længere.

Ælt dejen igennem og rul den tyndt ud og udstik runde ” deje” med en diameter på ca. 12 cm.

Bland fyldet og fordel det på ”dejene”. Fold dejen sammen med en gaffel. Læg piroggerne på bagepapir på en plade. Efter hæv ca. ½ time.

Pensl med olie eller æg. Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Tips:

Disse pirogger er super gode som tilbehør til supper, salater eller grøntsagspostejer. De er også gode til frokost og madpakker.





karakterer:
Opskriften er vist 20601 gange,
og udskrevet 480 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
De er super go'e. Man kan evt tilføje en enkelt laksebøf.

  -   2005-01-01 01:01:01
Disse pirogger er super gode. De sidste 150 g sigtet speltmel er for meget - brug kun 50 g mel (hvedemel er godt)