Grindsted Pirogger

Grindsted Pirogger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

HovedretterRet : Hovedretter - Piroger

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
50 g.margarine
5 dl.mælk
50 g.gær
200 g.groftrevet kartofler
2 tsk.salt
1 æg
16-18 dl.hvedemel
 
 Fyld:
2 løg
1 porre i skiver
2 spsk.olie
500 g.hakket oksekød
2 tsk.karry
2 groftrevet kartofler
1 stort fed hvidløg
1 lille frisk chili
2 peberfrugter – hakkede
2 tsk.salt
 lidtpeber
 
Opskrift:
Margarinen smeltes i en gryde. Mælken tilsættes. Gæren røres ud i den lune mælk. Revet kartofler tilsættes. Salt og peber røres i. Melet tilsættes lidt ad gangen til passende konsistens. Dejen æltes godt igennem og hæver 30 minutter.

Pil og hak løgene, svits porre og løg. Oksekødet brunes med. Karry, kartofler, presset hvidløg og chili tilsættes. Peberfrugter i tern tilsættes sammen med krydderierne. Smag fyldet til.

Dejen deles i 12 dele, som æltes til boller, trykkes flade og rulles til cirkler ca. 15-20 cm. Fyldet fordeles midt på cirklerne. Knib kanterne sammen over fyldet på oversiden, så du får et kano-formet aflangt brød. Pensl med sammenpisket æg eller tykmælk. Efterhæver 20-30 minutter.

Bages ved 225grader i alm. ovn eller 200 grader i varmluftovn i 20-25 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 27338 gange,
og udskrevet 921 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-01 14:35:00
Jeg har anvendt opskriften på fyldet til pirogger, men jeg brugte en anden opskrift på dejen. Super fyld, med gode grøntsager i.