Piroger med grønt fyld
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Indsendt : Red : |
|
|
Porrerne renses og skæres i tynde ringe. Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i små tern. Champignonerne renses og skæres i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen. Porrer og gulerødder svitses i olien et øjeblik.
Kartoflerne tilsættes og steger med for svag varme i ca. 7 minutter. Champignonerne tilsættes og steger med i ca. 5 minutter, hvorefter der slukkes for varmen. Creme fraiche tilsættes, og der smages til med timian, salt og peber. Melet hældes i en skål, salt tilsættes. Smørret hakkes i melet og smuldres til en grynet masse. Brug evt. foodprocessoren eller en pisker med dejkroge. Samles til en dej (må ikke æltes!) med ægget og så meget tykmælk, der er nødvendigt. Dejen deles i 2, og hver del rulles meget tyndt ud i 24*24 cm. Udstik med en skål eller lignende (12 cm i diameter) 4 pirogger af hvert dejstykke. Lav 2 mere af den overskydende dej. Fordel fyldet på den ene halvdel og fold den anden over (det er lidt svært, for der skal helst være så meget fyld i som muligt). Tryk kanten med en gaffel, prik huller med gaflen og pensl med sammenpisket æg. Bages ved 225° i 20-25 minutter. |
|
Opskriften er vist 15403 gange,
og udskrevet 477 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne