Græsk farsbrød med agurkesalat

Græsk farsbrød med agurkesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Græsk farsbrød med agurkesalat, billede 4 Græsk farsbrød med agurkesalat, billede 1 Græsk farsbrød med agurkesalat, billede 2 Græsk farsbrød med agurkesalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl.løse ris
1.5 dl.vand
0.5 tsk.groft salt
 
250 g.hakket svinekød
250 g.hakket lammekød
1 æg
1 dl.mælk
1 tsk.groft salt
 peber
 
 Fyld:
2 spsk.friskhakket persille
1 fedknust hvidløg
1 lille hakket zittauerløg
100 g.fetaost
20 g.smør
 
 Agurke salat:
4 dl.yoghurt naturel
1 fedknust hvidløg
0.5-1 tsk.groft salt
 peber
1 agurk i små terninger
 
Opskrift:
Kom risene i kogende vand med salt. Rør rundt til vandet atter kommer i kog, og kog risene efter anvisningen på pakken.

Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte, let afkølede ris.

Fyld:
Bland persille, hvidløg og løg sammen, og smuldr osten heri. Smør et ovnfast fad, og læg heri fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød. Begynd og slut med et lag fars.

Fordel smørklatter over farsbrødet, og bag det midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Agurkesalat
Smag yoghurten til med hvidløg, salt og peber og vend agurketerningerne heri. Stil salaten koldt indtil servering.





karakterer:
Opskriften er vist 61435 gange,
og udskrevet 1981 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-23 16:29:56
Den er faktisk ret go´:)

  -   2011-08-28 13:27:07
Rigtig god opskrift bruge den da jeg holdte græsk aften:)

  -   2011-05-17 13:29:54
Jeg plejer at gøre fyldet lidt lækre ved også at tilføje finthakket rød peberfrugt i.

  -   2010-10-24 17:22:04
Det smager super godt! Jeg plejer at komme ekstra fyld i og så serverer jeg tzaziki og sesamkartofler til (Kartofler skåret i både, vendt med olie, salt, peber og sesamfrø og herefter bagt i ovnen)..

  -   2008-04-12 17:36:06
den er smadregod!

  -   2008-03-17 11:14:56
Tror det skal være ren lammekød eller halvt lam og kalv eller okse for at være rigtig græsk.