Farsbrød med bacon og frugt
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bagetid:
Sæt pladen med kartofler i en kold ovn. Indstil på 200 grader C. alm. ovn og bag i ca. 1 time og 20 min. Farsbrød: Rør det hakkede kød med salt til kødet er sejt (ca. 1 min.). Kom løg, krydderier og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør melet i til sidst. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time. Kartofler: Kartoflerne skæres i kvarter og skylles i koldt vand, tør dem godt. Vend dem i smeltet smør. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir så der er plads til 2 små fade. Bag kartoflerne midt i ovnen. Drys med salt efter bagning. Bacon og frugt: Skær bacon i mindre stykker (ca. 2 cm). Gem 4-5 stykker bacon til farsbrødet. Læg pærer i tern (ca. 2 x 2 cm) med skræl, svesker i halve, fintrevet citronskal og salt i et ovnfast fad (ca. 15 x 26 cm). Hæld bouillonen ved og fordel baconstykker og smør i mindre stykker over frugterne. Farsbrød: Læg farsen i et ovnfast fad (ca. 13 x 24 cm) og form den til et lille brød. Læg de resterende stykker bacon ovenpå. Sæt de to fade ind til kartoflerne efter 1/2 time og bag retten færdig, ca. 50 min. Ved serveringen: Læg farsbrødet i et fad med kant og anret bacon og frugt omkring "brødet". Server kartoflerne i et andet fad og drys med salt. Tips: Farsen kan bruges til frikadeller. Tilsæt 1/2 tsk. groft salt yderligere og steg 6 store frikadeller i smør, ca. 6 min. på hver side (12 min. i alt). |
|
Opskriften er vist 430479 gange,
og udskrevet 3611 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (94 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-12-14 15:02:34 Drop nu den frugt i varme retter! Citronskal, pærer og svesker?? Det sku gøres kriminelt. anonym - 2016-03-16 16:23:11 Kan ikke se hvor længe frugten m. Bacon skal have i ovnen Tine - 2013-10-24 21:02:45 Mmm, smagte rigtig dejlig. Brugte dog hakket svin\kalv i stedet for ren svin. Rigtig fin opskrift, tak |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne