Kold rejesuppe

Kold rejesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SuppeRet : Suppe - Kolde supper

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 gulerod
1 persillerod
1 lille løg
1 spsk.olivenolie
300 g.rejer
1 fedhvidløg
2 kvistefrisk timian
1 tsk.tomatpuré
1 dl.tør hvidvin
4 dl.vand
 salt
 peber
2 modne tomater
1 dl.piskefløde
1-2 spsk.citronsaft
 
Opskrift:
Skræl gulerod og persillerod og skær dem i tern. Hak løget fint. Varm olien i en gryde og svits grøntsager og halvdelen af rejerne i ca. 2 min. Tilsæt presset hvidløg, timiankviste, tomatpuré, hvidvin og vand. Kog suppen i 10 min. og fjern timiankvistene. Blend suppen til en meget jævn puré. Hæld suppen tilbage i gryden, kog op og smag til med salt og peber. Afkøl suppen. Kog 1/2 liter vand og skold tomaterne. Fjern skindet og skær tomaterne i mindre stykker. Pisk fløden let og blend den i den afkølede suppe. Smag til med citronsaft. Ved servering pyntes suppen med resten af rejerne og de hakkede tomater, samt evt. en kvist grønt.

Serveres med brød eller hjemmelavede brødcroutoner af 4 skiver lyst brød, der skæres i tern og ristes sprøde på en tør pande og derefter tilsættes 2 spsk olivenolie.





Beskrivelse:
Suppen er flot rød pga. tomatpuré, og fyldig i smagen. Suppen er genial som gæstemad, da den kan forberedes i god tid, før gæsterne ringer på.

karakterer:
Opskriften er vist 16181 gange,
og udskrevet 659 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-06-24 21:20:36
Hvor mange personer????

  -   2005-01-01 01:01:01
må de fryses