Kold rejesuppe
Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer Indsendt : Red : |
|
|
Skræl gulerod og persillerod og skær dem i tern. Hak løget fint. Varm olien i en gryde og svits grøntsager og halvdelen af rejerne i ca. 2 min. Tilsæt presset hvidløg, timiankviste, tomatpuré, hvidvin og vand. Kog suppen i 10 min. og fjern timiankvistene.
Blend suppen til en meget jævn puré. Hæld suppen tilbage i gryden, kog op og smag til med salt og peber. Afkøl suppen.
Kog 1/2 liter vand og skold tomaterne.
Fjern skindet og skær tomaterne i mindre stykker.
Pisk fløden let og blend den i den afkølede suppe. Smag til med citronsaft.
Ved servering pyntes suppen med resten af rejerne og de hakkede tomater, samt evt. en kvist grønt.
Serveres med brød eller hjemmelavede brødcroutoner af 4 skiver lyst brød, der skæres i tern og ristes sprøde på en tør pande og derefter tilsættes 2 spsk olivenolie. |
Suppen er flot rød pga. tomatpuré, og fyldig i smagen. Suppen er genial som gæstemad, da den kan forberedes i god tid, før gæsterne ringer på.
|
Opskriften er vist 16142 gange,
og udskrevet 651 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2007-06-24 21:20:36 Hvor mange personer???? anonym - 2005-01-01 01:01:01 må de fryses |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne