Stærk rejesuppe

Stærk rejesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Rejer - Tigerrejer, rå

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
8-10 store tigerrejer med skal (frosne)
10-12 champignoner i tynde skiver
2 tsk.hvidløg grofthakket
8-10 Peberkorn, sorte stødte
4 kaffir limeblade hele
1-2 spsk.galanga grofthakket
2 stilkecitrongræs groftsnittet
1-2 spsk.korianderrod grofthakket
2 friske røde chili grofthakkede
3-4 friske grønne chili grofthakkede
1 l.grønsagsbouillon
4 spsk.lime eller citronsaft
2 tsk.sukker
3 spsk.fiskesovs
5-6 spsk.olie til stegning
 
Opskrift:
Rejerne tøs op, pilles og halveres på langs. De sorte strenge fjernes.

Rejeskallerne steges i olie i en gryde med hvidløg, peber, limeblade, galanga, citrongræs, korianderrod og chili. Blandingen skal stege kraftigt, uden at brænde på, for at få det fulde udbytte af krydderierne. Du kan tilsætte lidt vand nu og da under stegningen. Bliv ved, indtil blandingen dufter kraftigt, den må gerne fremkalde tårer i øjnene og dufte bittert.

Bouillonen hældes i, og suppen koger ca. 30 minutter, hvorefter den sies. Du kan tilsætte mere bouillon eller vand, hvis suppen er kogt meget ind. Smag til med lime eller citronsaft, sukker og fiskesovs.

De halverede rejer og champignonskiverne blancheres hver for sig, for at suppen forbliver så klar som mulig. Herefter anrettes de med friske korianderblade i suppeskålen. Suppen hældes skoldhed over lige inden servering.

Tips:

Suppen kan sagtens laves i forvejen og varmes op, når den skal serveres. Det bliver den kun bedre - og stærkere af.





karakterer:
Opskriften er vist 21858 gange,
og udskrevet 404 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-09-22 11:03:25
Men Tom Yum betyder jo i Thailand - grundlæggende - at koge noget sammen..efter autentisk thailandsk opskrift, steger man ikke noget af først. 8-10 peberkorn har jeg aldrig hverken brugt eller fået serveret i noget gadekøkken i Thailand. Tom yum goong smager syrligt, surt, let sødt og stærkt. Men ikke af peber! Den dufter af galangal, ingefær og citrongræs og blade. Der bruges heller ikke grøntsagsbouillon. Højest har jeg fået den med en LET hønsebouillon eller vand. Bare en undren over opskriften..

  -   2008-08-30 10:05:44
En fantastisk opskrift, suppen smagte ligesom når man får den på en god Thai restaurant - man skal jo bo i nærheden af et Thai supermarked for at skaffe nogle af ingredienserne (og det gør jeg heldigvis) - fordi det er vigtigt at man bruger lige hvad der står i opskriften for at få det meget autentiske resultat.

  -   2005-01-01 01:01:01
aner ikke hvad mange af ingredienserne er?!!!