Gryde med medister

Gryde med medister, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Medisterpølse

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Inge

Indsendt :     
Gryde med medister, billede 4 Gryde med medister, billede 1 Gryde med medister, billede 2 Gryde med medister, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Medisterpølse, rå 17 % fedt
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
300 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
7.5 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Laurbærblade
Peberkorn, sorte
   
Opskrift:
Skræl kartofler, skær dem i mindre stykker og læg dem i en gryde med fintsnittet porre. Læg pølsen ovenpå (prik lidt i den med en nål).

Krydr retten med salt, peber og laurbærblade. Hæld vand eller bouillon ved, så det står halvt op. Koges ca. 20 minutter, vend pølsen en gang under kogningen.

Skær pølsen i tynde skiver og kom dem i gryden igen. Bland forsigtigt. Drys nykværnet peber på.

Retten kan evt. jævnes.





karakterer:
Opskriften er vist 101971 gange,
og udskrevet 1299 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9538 (2271 kcal)
KJ pr. Pers. 2384 (567 kcal)
Vægt ialt 2650 gram
Vægt pr. Pers. 662 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 359 KJ (85 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 8.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-10-02 16:08:51
Erstat lidt af kartoflerne med gulerødder og brug knorr kyllingebouillon og drys med friskt persille ved servering. Det blver endnu mere fantastisk

  -   2011-04-05 08:21:19
Skal kartoflerne være forkogte??

  -   2010-12-03 18:47:04
så bliver det ikke mere dansk. smager skønt og bliver kun bedre af hvis man selv laver bouillon "så super perfekt"