Andesteg langtidsstegt
Hovedingrediens : And - And hel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Inge Indsendt : Red : |
Fotograf: Jytte |
|
Tænd ovnen på 100-125 grader C. alm. ovn. Forberedelse til anden tager ca. 1½ time, men lad anden blive færdigstegt ca. 1 time før spisetid, så den kan hvile ½ time, klippes og atter sættes i ovnen ½ time mens tilbehør ordnes.
Anden renses, indmaden fjernes og anden aftørres grundigt. Vingespidserne klippes af. Der prikkes hul i skindet på begge sider, så fedtet kan løbe fra. Anden krydres ind-og udvendig med salt og peber. Den fyldes med æblebåde og svesker og syes eller lukkes med kødnåle. Anden lægges med ryggen opad på risten over bradepanden og steger ca. 2 timer afhængig af andens størrelsen, Der hældes 4 dl. bouillon i bradepanden så bunden lige er dækket, inden stegningen påbegyndes. Anden dryppes undervejs. I mellemtiden koges løg, gulerødder, indmad og vingespidser i ca. 4 dl. bouillon. Lad det småsimre ca. 1½ time. Anden vendes med brystet opad og steger ca. 4 timer afhængig af andens størrelse. Der dryppes undervejs. Kogelage og sky fra anden sies over i en gryde. Skyen tilsættes lidt fløde. Den jævnes herefter til sovs og smages til. Anden skal hvile ca. ½ time i en slukket ovn, evt. med ovndøren på klem. Herefter klippes anden og sættes atter i ovnen ca. ½ time ved 100 grader C. alm. ovn. Tilbehøret ordnes mens anden hviler efter den er klippet. Tips: Beregning af stegetid ved en større/mindre and: 360 min/3000 gr. = 0,12 min. pr. gram 0,12 min.*3000 gr. = 360 min. ialt 360 min./6 = 60 min. pr. ½ kg. 60 min*2 = 120 min. = 2 timer med ryggen opad. 60 min.*4 = 240 min. = 4 timer med brystet opad. |
|
Opskriften er vist 151995 gange,
og udskrevet 7489 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (87 stemmer) |
|
Kommentarer sixixix - 2013-06-28 15:18:27 Jeg synes denne opskrift skal læses igennem. "Stor/lille and"... ok, hva så med en mellem?(der MÅ være forskel på tilberedningen af en lille og en stor and), "100-125 grader" (stor stor forskel ved langtidsstegning),underlig forklaring på tidsudregning(nogen der GIDER forklare mig den;-) ellers er langtidsstegning en god ting til ALT slags kød (jaja måske ikke hk. og pølser) Sara - 2012-12-24 12:14:44 Hvad betyder det at den skal dryppes? Altså at man skal dryppe væsken fra bradepanden over anden? Sarah Kruuse - 2011-12-22 20:07:56 Er den ½ times hviletid + ½ time i ovnen efter klipning ( i alt 1 time) ud over stegetiden på 6 timer - altså i alt 7 timer....? anonym - 2011-11-19 13:37:30 Jeg skal stege en and på 3800 gram ved langtidsstegning, hvor længe skal jeg give den? Missy - 2011-10-29 22:01:55 Så lækker en opskrift. Jeg skulle prøve at lave andesteg for første gang i mit liv i dag, og jeg endte med at vælge denne opskrift. Det var uden tvivl den bedste and, jeg nogensinde har smagt, og jeg plejer ellers ikke at rose min egen madlavning. Grete - 2010-12-21 21:21:27 Hej Er der nogen som har erfaringer med at stege den i en dampovn Lene - 2010-11-16 13:47:05 2010-11-16: Jeg prøvede denne metode på en and på 3200 g, og det virkede slet ikke...!! Efter 7 timer ved 110 grader over/undervarme var den ikke ordentlig gennemstegt, og skindet var helt sikkert ikke sprødt. Jeg fik "flået" den fra hinanden, og tilbage i ovnen ved 225 grader varmluft i 20 min., og så hjalp det! Det var godt nok en stor skuffelse... :o( Emil - 2010-11-11 13:22:20 Brugte denne opskrift til den første and jeg nogensinde har lavet og den blev helt perfekt anonym - 2009-12-22 16:43:57 Bilver skindet sprødt? C. Larsen - 2009-12-21 22:46:11 Jeg gør som alle i andre, men dog laver jeg altid langtidsstegt and med brystet opad i hele stegetiden, og vender den ikke. Så står den og passer helt sig selv i 5-6 timer, med enkelte dryp engang imellem på stegen. Man kan efterfølgende pille anden i småstykker, og overhælde med lidt andefedt. (ny slags sylte, smager fantastisk 2 dage efter med sennep - og hele anden bliver forbrugt. (resterne kan fryses). Opskriften findes på dr.dk/camillaplum fra igår d.20.12.09. mik - 2009-12-09 15:43:19 Er den anførte stegningstemp. alm. ovn eller varmluftovn ? anonym - 2009-11-11 10:32:49 Lavede den til jul .. og nu igen mortens aften.. alle er målløse over hvor fantastisk den and bare bliver.. den er SUPER riborgdaehnert - 2008-12-25 17:05:25 Jeg har eksperimenteret med kombinatio af langtidsstegning og stegepose. KAN IKKE anbefales! Anden blev alt, alt alt for mør! Riborg Halvgas - 2008-12-22 12:53:32 Hvis min and er 3800 gram, hvor lang tid skal den så have? Katrine - 2008-07-03 16:59:29 Den blir bare super god!! helle - 2007-12-25 12:05:23 Super, så god har min and aldrig været før, kan varmt anbefale denne opskrift. Per - 2007-12-23 12:48:20 Hvis blot der er afstand mellem ænderne så skulle det ikke være nødvendigt at lægge tid til. tess - 2007-12-23 12:28:13 Skal der tillægges tid, hvis der steges 2 ænder i ovnen samtidig? lisbeth - 2006-12-25 11:14:48 jeg stegte anden dagen før, parterede den da den var kold,lagde den i et ildfast fad hældte andefedt over sat det i køleskabet, da den skulle bruges blev den sat i ovnen ved 150 gr i 1 time, og den var stadig dejlig saftig. Så der er ingen stress på en juleaften. Steen - 2006-12-24 22:24:35 fADNtastisk... super lækker and.. uden tvivl den bedste ever...... Bent - 2006-12-14 16:24:40 nu vil jeg altså også prøve, efter at have læst de gode ANDbefalinger. jeg glæder mig til det. tullwe - 2005-01-01 01:01:01 rigtig lækker and. totalt topkarakter.... hvis jeg nu skal have to ænder i ovnen på en gang bliver stegetiden så længere ??? håber på svar inden fredag. Bjørn H.C - 2005-01-01 01:01:01 Aldrig har jeg smagt så god en and i de 76 år jeg har levet. And har stået på menuen mindst et par gange om året i hele mit liv, og aldrig har jeg smagt noget så godt. Så tak for en fantastisk opskrift. Bjørn - 2005-01-01 01:01:01 Kære Inge! - - 2005-01-01 01:01:01 Anden blev rigtig dejlig mør... det vfa Conny - 2005-01-01 01:01:01 Ekselent super opskrift, meget meget mere saftig rnf på "normal" stegning, og utrolig mør, uden overhovedet at være tør. Den opskrift her vil jeg gemme i "mine" hemmelige madarkiver. jok482003 - 2005-01-01 01:01:01 det er den bedste and jeg nogensinde har fået dejlig mør uden at være tør ( vellykket jule and ) :O) anonym - 2005-01-01 01:01:01 Anden bliver sprød og lækker og overhovedet ikke tør. Den bliver desuden 100% gennemstegt trods den lave temperatur. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne