Græske rejer 02

Græske rejer 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt af : Jette

Indsendt :     

Ingredienser:
200 g.pæne store rejer
4 skalotteløg
4 fedhvidløg
400 g.tomater
1 spsk.olivenolie
125 g.fetaost
1 dl.hvidvin
2 spsk.hakket persille
1 spsk.friskhakket oregano
 Salt
 peber
 sukker
1 spsk.olivenolie til gratinering
 
Opskrift:
Tø rejerne langsomt op i køleskabet, hvis det er frosne rejer, og dup dem tørre med køkkenrulle.

Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem allesammen fint. Skær tomaterne i små stykker. Svits løgene møre i olien på 4-5 min ved jævn varme og omrøring. Tilsæt tomater, hvidvin, persille, oregano samt lidt salt og peber. Læg låg på og lad det simre ½ time, tag evt låget af de sidste 10 min, så lidt af væden kan dampe af. Smag til med salt, peber og sukker.

Hæld halvdelen af tomatsaucen i 4 små ovnfaste skåle. Fordel rejerne og dæk med resten af tomatsaucen. Smuldr fetaosten over til sidst og dryp me olivenolie. Sæt skålene i ovnen 5-7 min ved 225 grader, til osten begyner at gyldne.

Spis rejerne varme med brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 23767 gange,
og udskrevet 733 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-27 16:17:19
1/6-2007. udemærket ret. Varm tomatsovsen på inde i ovnen, når den er varm kommes rejerne i, og så skal de kun have yderligere 5 minutter. Hvidvin og sukker kan godt springes over. OBS brug friske rejer - de er bedst.

  -   2005-01-01 01:01:01
engelsk udgave