Terrine af lammehjerne og Karl Johan svampe
Hovedingrediens : Lammekød - Lammehjerne Indsendt : Red : |
|
|
Hjernerne udvandes i koldt vand i et par timer.
Derefter pureres de hele i blenderen sammen med hvidløget. Æg, æggeblommer og fløde blandes heri, og det passeres gennem en sigte De rensede svampe sauteres på en pande i olien. Purløg, persille og skalotteløg efter smag vendes i, og det krydres med salt og peber. Blandingen vendes i lammehjernerne, som kommes i en smurt form. Terrinen bages i ovnen i vandbad ved 180 grader i 30 min., derefter ved 160 grader i yderligere 50 min. Terrinen serveres i skiver med denne sauce: Skalotteløgene sauteres blidt i smørret. Hvidvin og vermouth tilsættes og det simrer, til vinene næsten er kogt væk. Det kolde smør piskes gradvist i i små klumper. Der smages til med lidt citron samt salt og peber, og saucen sigtes, inden den tilsættes estragonblade til sidst. Retten kan suppleres med tomater, befriede for skind, skåret i skiver, der drysses med salt og hakket frisk kørvel. |
|
Opskriften er vist 8730 gange,
og udskrevet 148 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne