Indbagt kalkunbryst med mornay sause-kartofler

Indbagt kalkunbryst med mornay sause-kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kalkunbryst
2-3 plader butterdej
1 pk.pikant smøreost
1000 g.kartofler
2-3 løg
5 dl.Mornaysauce
2-3 dl.skummetmælk
 salt
 peber
 evt.lidt rasp - behøves ikke
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver. Løgene pilles og skæres i skiver (ikke nødvendigvis i ringe). Der lægges et lag kartofler i et ildfast fad. Læg et lag løg ovenpå, og drys godt med salt og peber over. Gentag dette til fadet næsten er fyldt (der skal være minimum 1 cm. til kanten) hæld mornaysaucen over og tilsæt mælken (hældes i, i siden). Til sidst kan man drysse lidt rasp over, men det er ikke et must.

Butterdejen rulles ud. Kalkunbrystet tørres af i køkkenrulle, og lægges på butterdejen. Smør et godt lag pikant smøreost over brystet. Drys med salt og peber, og pak kalkunbrystet ind i butterdejen. Læg denne i et ildfast fad.

Sæt begge ting i en forvarmet ovn (varmluft - 200 grader) i ca. 60 minutter, til kartoflerne er møre og kalkunen er færdig.

Tips:

For at spare tid, har jeg prøvet at benytte de skivesårede kartoffelskiver fra netto/fakta. Jeg synes ikke at det var en succes, men det er smag og behag.





karakterer:
Opskriften er vist 17227 gange,
og udskrevet 744 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-26 15:50:04
porre i kartoflerne er super

  -   2007-10-19 09:24:27
Det smager rigtig godt. Det tager lidt tid, men er værd at vente på. Man kan eventuelt putte hvidløg i kartoflerne. Mums.

  -   2007-10-03 12:06:17
Var det ikke bedre med nogle kommentar om hvordan det smager

  -   2005-01-01 01:01:01
skal vi ikke kalde det en trykfejl

  -   2005-01-01 01:01:01
der er altså en tyrkfejl.