Gammeldags bagt æblekage 02
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æblerne skrælles, skæres i både og sættes over i en kasserolle med en anelse vand.
Lad det koge svagt, men ikke så længe, at æblerne koger helt ud.
Smages til med sukker og vanille.
Tvebakkerne knuses groft med en kagerulle. 75 g. smør smeltes i en gryde, og tvebakkerne ristes sprøde heri, tilsat sukker og vanille efter smag. De brænder let på og bør vendes med en spartel, medens de ristes. Lad dem herefter køle af. I en smurt kageform på ca. 25 cm. lægges et tyndt lag tvebakker. Derpå et lag af æblerne og derpå syltetøj, som kan fortyndes lidt med vand, hvis det er for tykt. Der forsættes med flere lag på samme måde, idet man afslutter med et lag tvebakker. Sættes i en forvarmet ovn ved 175. grader C. alm. ovn i 45 min, køler af og sættes i køleskab til dagen efter. Kagen vendes ud og pyntes inden serveringen med flødeskum og revet chokolade. |
|
Opskriften er vist 324185 gange,
og udskrevet 4508 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (96 stemmer) |
|
Kommentarer Jytte - 2022-11-04 13:57:43 Skøn bagt æblekage, men jeg laver den uden syltetøj, og pynter den med mandler mums😁 Per - 2022-08-28 20:14:39 Regner altid med skrællet vægt, så det vil gøre en stor forskel hvis man i stedet vejer 1 kg. af og bagefter skræller og tager kernehus ud Carsten - 2020-02-04 16:28:45 Sindsyg tør og ikke til at spise.. Utrolig skuffet, med den høje karakter deserten har modtaget :( Gerda - 2019-11-10 16:28:13 Meget tør anonym - 2019-10-14 08:51:21 Kan den ikke spises lun? munch48 - 2007-11-25 10:48:35 Man skal til sidst huske at dysse ca 3 håndfulde ristede mandler over. munch48 - 2007-11-25 10:46:47 Tak for hjælpen - ja det er næsten den rigtige, men i stedet for at smelte smørret, skal man skive det, med en gammeldags ostehøvl og lægge det oven på æblekagen. Mums kan fortælle den er bare god. Glæder mig til at skulle servere den som dessert til vores julefrokost den 1. december. Så endnu en gang tak for hjælpen. Mvh Per - 2005-01-01 01:01:01 30 tvebaker svare ca til en pose med tvebaker, 300 gram Kirsten - 2005-01-01 01:01:01 lige præci min gamle mors opskrift, som jeg skal serverer til min mands 60 års dag. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne