Lam med ansjosesauce på romersk vis
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : Rom Indsendt : |
|
|
Benet fra lammekøllen deles i små stykker.
Brun køllebenene i olivenolie i en gryde.
Tilsæt 4 fed hvidløg, de grofthakkede løg og persillen.
Hæld vand ved, så køllebenene dækkes, og kog fonden langsomt op.
Hak rosmarinen og de resterende fed hvidløg fint. Skær ansjoserne i små stykker. Det hele stødes til pasta i en morter, og hvidvinseddiken tilsættes lidt efter lidt. Rør sammen til en jævn creme. Kødet skæres i stykker, ca. en ½ cm. og ca. 6 cm. i diameter, og krydres med salt. Kødstykkerne brunes på en opvarmet pande med olivenolie i ca. 10 minutter. Rør sammen til en jævn creme. Kødstykkerne skal vendes jævnligt. Når kødet er mørt, hældes saucen ved kødet sammen med den mængde fond, du syntes for at få rette konsistens. Varm kødet og saucen igennem, og smag til med salt eller peber. Hæld kødet og saucen over i et højt fad, og serveres med f.eks. ovnstegte kartofler og en god flaske rødvin. |
|
Opskriften er vist 11230 gange,
og udskrevet 203 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne