Flutes - langtidshævede
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Debba Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Grunddej:
Mel hældes i vand og gær og blandes med håndmixer til det har en sej konsistens. Jeg har forsøgt mig frem og det er ca. 1 kg mel. Dejen stilles til hævning i køleskabet natten over. Dette er vigtigt, da det er den lange hæve proces, der bevirker at brødet bliver så godt. Formes til 3 - 4 aflange flûtes. Bages i forvarmet alm. ovn ved 250 til 300 grader ca. 10-12 min. Brug evt. forskellige slags mel eller kerner til afveksling - kun fantasien sætter grænsen Tips: Flûtene er velegnet som tilbehør, men også til frokost, Påske, Pinse, Jul, brunch etc. |
|
Opskriften er vist 117966 gange,
og udskrevet 2812 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (96 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2015-06-16 14:53:41 Meget dårligt tips med at bruge håndmixer. Gjorde kun at jeg fik en pokkers masse opvask og besvær med at rengøre håndmixeren så nej vil jeg definitivt ikke anbefale at bruge... Ellers prøver jeg at bage flutes efter denne opskrift står nu i køleskabet så bliver spændende at se hvordan de bliver Kristina - 2015-04-17 22:09:54 Jeg tilføjede 3 spsk olie. Lavede tricket med vand under bagning. De blev super gode👌 anonym - 2011-09-28 22:12:37 pensler med æg og olie, efterformning hæve en lille time p´å lun plads, ovn på max i 12 min så blev de super. mvh. <bendt NJ - 2011-03-30 18:47:25 Jeg blander 20 g karry i dejen, Det giver flutene en flot farve, samt en supergod smag :) Mona - 2010-10-25 22:16:23 Jeg undrer mig over, at der skal bruges så meget gær, når brødene skal langtidshæve? Per - 2010-08-15 18:12:19 Gode flutes, men ikke så sprøde. Prøvede ikke det med forstøveren, men vi penslede med æg. Line - 2008-10-31 14:43:07 Jeg synes det blev nogle super gode flutes. Det handler vist om at følge opskriften rigtig og lade dem hæve. Jeg har dog haft held med at tilsætte lidt mere vand, men det afhænger jo også af den mel man bruger. ET LILLE TIP: Jeg bruger en forstøver og sprøjter den med vand 3-4 gange under bagningen, så bliver de sprøde og super godt.. Rigtig rustikke:) MiG! - 2005-01-01 01:01:01 Alt for simpel opskrift.. det er som at slikke en mel bøtte.. for tør simpelhen.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne