Koldrøget laks med flødestuvet spinat

Koldrøget laks med flødestuvet spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Damm-Jensen

Indsendt :      Red :
Koldrøget laks med flødestuvet spinat, billede 4 Koldrøget laks med flødestuvet spinat, billede 1 Koldrøget laks med flødestuvet spinat, billede 2 Koldrøget laks med flødestuvet spinat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Helbladet spinat, frost
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
300 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
8 Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
spinat tøes op i køleskab og vandet bliver ved og reduseres under kogning for at give smag, derefter tilsættes fløde og den jævnes af med en smørbolle. Smages til med salt, hvid peber og sukker.


Laksen anrettes på tallerken med slikasparges, tomat, Agurkspringer og dild. Spinaten serveres varm i en skål ved siden af.

Serveres med lun flütes

Tips:

Kan også serveres med røræg til.





karakterer:
Opskriften er vist 130100 gange,
og udskrevet 3550 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7584 (1805 kcal)
KJ pr. Pers. 1896 (451 kcal)
Vægt ialt 1493 gram
Vægt pr. Pers. 373 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 508 KJ (120 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 9.7 gram
Kulhydrat 3.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-26 20:56:15
Hvorfor taler man om FERSK røget laks. Hvem ville dog kunne finde på at røge dåselaks eller kogt laks?