Luxus kartoffelmos
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Oprindelsesland : Norge Indsendt af : fuldmusik Indsendt : Red : |
|
|
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Æggeblommer, krydderier og smør tilsættes. Mos det hele sammen til det har en passende konsistens. (pas på brug mælken til at justere konsistensen med). "Skal kunne stå selv uden dog at være klistret". Fedt indersiden af et ildfast fad og kom mosen heri. Glat ikke overfladen for meget eller skriv/tegn i den med en finger eller passende redskab. Stil det ovnen ved ca. 190 grader C, ca. 170 grader C varmluft. og lad det stå til overfladen har en pæn let gylden farve (efter smag). ca. 20-25 minutter. Skal småboble af smørret op gennem overfladen.
Tips: Det ser festligt ud og smager "mega"-godt i stedet for den evindelige pulvermos. Du kan også prøve at trække mosen op af kanten på fadet og fylde op i midten med en halvfærdig gryderet i midten. Det kan være alt, lige fra hvid fisk med fløde, hvidvin og svampe til millionbøf, skinketern med peberfrugter (finthakket) osv. Brug selv fantasien. |
|
Opskriften er vist 29686 gange,
og udskrevet 423 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Lillian - 2005-01-01 01:01:01 Jeg tror også det ville være en god idé at koge kartoflerne, før man moser dem... anonym - 2005-01-01 01:01:01 skal kartoflerne ikke koges først |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne