Lammegyros med løse ris

Lammegyros med løse ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gyros

Hovedingrediens : Lammekød - Lammestrimler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammegyros med løse ris, billede 4 Lammegyros med løse ris, billede 1 Lammegyros med løse ris, billede 2 Lammegyros med løse ris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Lammekød i tern Til lammekød i tern kan bruges kød fra hals, bov eller kølle.
   
  Marinade:
1 spsk. Barbecue krydderi
1 tsk. Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
2 tsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tilbehør:
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
200 gram Perleløg, frost
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Pisk olie og krydderier sammen i en skål. Vend kødet heri, dæk det til og stil det i køleskab til næste dag eller mindst 2 timer.

Rens peberfrugterne og skær dem i korte strimler.

Varm en pande eller wok godt op. Kom lammekødet med dressing på og vend i det til det er helt brunet. Tag det op.

Kom peberfrugter og løg på panden og steg 2-3 minutter. Kom kødet med væde tilbage og steg det hele ca. 5 minutter til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.

Server det med løse ris, chutney og evt. kogte grønne bønner.





karakterer:
Opskriften er vist 46507 gange,
og udskrevet 793 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6791 (1616 kcal)
KJ pr. Pers. 1697 (404 kcal)
Vægt ialt 1080 gram
Vægt pr. Pers. 270 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 628 KJ (149 kcal)
Protein 10.8 gram
Fedt 10.6 gram
Kulhydrat 3.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-29 03:52:42
rigtig god. puttede en pæn portion yoghurt i marinaden og det var rigtig godt til at gøre kødet mørt og gav smag. læg marinaden i køleren i et par timer eller mere.

  -   2005-01-01 01:01:01
En god og enkel ret, der smager af noget. Er også god med svinekød istedet for lammekød.