Bulgur med grøntsager
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Bulgur Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Grøntsagerne renses. Løgene snittes helt fint, de andre grøntsager (pastinak og gulrod skrælles) skæres i små bitte tern.
Sæt en gryde over med ca. 2 spsk olie, kom grøntsagerne i, drys med salt, og lad det sautere deri, må ikke tage farve. Tilsæt ca. 250 g bulgur og vend det hele rundt i gryden. Tilsæt derefter 6-7 dl vand. Skru ned på ca. halv kraft og læg låg på og lad det simre ca. 10 min. (kig til det af og til om der er vand på) til vandet er optaget. Kan spises varmt eller koldt til et stykke magert kød eller fisk. |
|
Opskriften er vist 140753 gange,
og udskrevet 3004 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (26 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2008-07-23 15:47:00 En anden måde at lave denne ret på, er at koge Bulguren (evt. forsteg den i smør) og når den når punktet hvor den har optaget stort set al vandet, så smider man grønsagerne i (som er snittet i små stykker) låget bliver smidt på igen, og den får lov til at stå og trække i ca. 20 min (på slukket plade) Man kan så lave en dressing af Yoghurt, citronsaft og en lille smule rørsukker og blande det med. Nønne Lønne - 2005-01-01 01:01:01 Fin selvstændig veganerret. Patinak kan erstattes af andre rodfrugter. Forårsløg/springløg kan erstattes af porrer. Champignons er også herlige i denne ret. Pastinak er også en god mulighed. Benyt en god grøntsagsbouillon i stedet for ren vand. Drys med friskhakkede krydderurter. En rest kan fyldes i en udhulet courgette/squash eller udhulet peberfrugt ogserveres med bagte kartoflebåde, tomatsauce og oliven samt evt. brød. Herligt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne