Spaghetti Bolognese - Bolognese sauce

Spaghetti Bolognese - Bolognese sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Pastasaucer

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Spaghetti Bolognese - Bolognese sauce, billede 4 Spaghetti Bolognese - Bolognese sauce, billede 1 Spaghetti Bolognese - Bolognese sauce, billede 2 Spaghetti Bolognese - Bolognese sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
50 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
2.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Oregano, tørret
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
Opskrift:
Kogetid : 2-3 timer

Løgene pilles, guleroden skrabes, bladselleris stilkene pudses af. Det hele hakkes ganske fint sammen med bacon og røres derefter grundigt sammen med det hakkede kød.


Smør/olivenolie varmes langsomt op i en stor gryde, og heri sauteres kødmassen, til den har fået en smugle farve. Så hældes rødvin ved, og der røres godt rundt indtil vinen er fordampet. Hæld nu ½ kop bouillon i gryden og lad kødet snurre for meget svag varme uden låg, mens resten af bouillonen tilsættes lidt efter lidt. Når også den er fordampet, vendes tomaterne i. Drys med salt, peber og oregano, og kom så meget mælk ved at alt er lige akkurat dækket.

Herefter koger saucen meget sagte i ca. 2-3 timer for ganske svag varme. Bliver konsistensen for tyk, kan man fortynde med lidt bouillon eller mælk.

Denne grundsauce anvendes fx. sammen med pasta - eller til lasagne.

Tips:

På grund af den meget lange kogetid, kan det godt betale sig at lave mindst dobbeltportion, og så fryse ned i små portioner, som kun skal opvarmes ved brug.





karakterer:
Opskriften er vist 663165 gange,
og udskrevet 7917 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (203 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7446 (1772 kcal)
KJ pr. Pers. 1861 (443 kcal)
Vægt ialt 2258 gram
Vægt pr. Pers. 564 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 329 KJ (78 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 3.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-07-18 23:38:53
Den skal da prøves. Og for dem som synes, det er mærkeligt der er mælk i: en traditionel bolognese sovs har altid indeholdt mælk...

  -   2022-06-25 11:08:52
MÆLK????? det har jeg godt nok aldrig prøvet...?

  -   2022-06-24 10:09:01
Min ynglings opskrift. Ja den tager tid, men den er det værd.

  -   2022-06-11 17:52:38
God. For meget løg efter min smag

  -   2021-10-01 19:09:57
Virkelig god ret, man kan smage timerne kødet steger mums 😋

  -   2021-06-14 11:42:32
Zena - 2020-12-21 15:25:48 Velsmagende nok, men kogetiden er stærkt overdrevet! :) --------------------------------------------------------- Nej tvært imod - Præcis det giver den gode smag.

  -   2020-12-21 15:25:48
Velsmagende nok, men kogetiden er stærkt overdrevet! :)

  -   2019-03-03 18:59:35
Bravo - tæt på original Bolognese som dog aldrig serveres med spaghetti men med tagliatelle :)

  -   2018-11-01 15:48:10
Den tager tid, men laver mindst dobbelt op hver gang. Leder altid efter denne opskrift, når jeg skal lave bolognese og har brugt den i nu 6 år. Tilsætter aldrig mælk.

  -   2018-09-30 16:27:34
Godt mad rigeligt med mad til 6 personer

  -   2017-10-29 17:09:38
En anelse besværlig at lave, men den er arbejdet værd!

  -   2017-05-15 17:13:37
16 % fedt, synes nok, at det er lige i overkanten, når der både bruges olie og bacon

  -   2016-05-03 15:15:14
Man kan med fordel tilsætte soltørrede tomater til retten. Skær dem i mindre stykker og tilsæt dem 1 time før retten er kogt færdig. Husk at bruge godt modne friske tomater frem for konserves.

  -   2015-09-30 17:16:50
Stryg mælken ... Den gør ikke noget godt for retten ...

  -   2015-09-14 13:18:52
Kan man bruge 5 dl bouillon i stedet for vin?

  -   2015-09-13 10:24:45
Kan man erstatte rødvinen med noget andet ??

  -   2015-08-18 12:42:32
Brug oksebouillon, bare et par terninger. Endelig en kødsovs opskrift med den tid det tager at mørne selv hakket oksekød, 3 timer er ikke for meget. En super ret.

  -   2015-06-15 12:27:44
Et stensikkert hit hjemme hos os. Laver altid minimum dobbelt portion så der er til fryseren. Opskriften får klart en 10´er herfra

  -   2014-05-08 10:25:28
Bladselleri kan med fordel erstattes med squash

  -   2013-05-23 05:54:05
Det er bare rigtigt laekkert,en rigtig god opskrift 10 herfra :3

  -   2012-06-23 10:13:37
fantastisk ret, jeg elsker den :-)

  -   2012-04-30 08:39:41
lækker ret og især dagen man skal løbe en halv marathon vil helt sikker lave igen

  -   2011-05-02 10:11:19
God ret, eneste problem jeg har med den er, dåse tomater. råd til i andre, brug friske tomater i stedet for

  -   2010-11-08 12:08:01
Min kæreste siger det er den bedste bolognese han nogensinde har smagt!

  -   2010-09-18 16:03:45
Det er et kæmpe hit blandt vennerne.. Tilføj masser af kærlighed, drik gerne et glas rødvin til og hør dit yndlingsmusik mens du laver den - så bliver den bare ekstravagant!

  -   2008-03-07 09:59:18
Dette er den "ægte" Bolognese, fås bare ikke bedre.

  -   2007-11-04 15:06:41
Hvilken slags bouillon skal man bruge?

  -   2007-07-10 17:28:52
rigtig lækker ret.. nem at tilberede, trods den lange kogetid.