Afrikansk lammegryde med karry og kål

Afrikansk lammegryde med karry og kål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Oprindelsesland : Afrika

AfrikaIndsendt :     
Afrikansk lammegryde med karry og kål, billede 4 Afrikansk lammegryde med karry og kål, billede 1 Afrikansk lammegryde med karry og kål, billede 2 Afrikansk lammegryde med karry og kål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.lammesmåkødkød
1 spsk.karry stærk
0.5 spsk.spidskommen stødt
 peber
 salt
 
300 g.løg
1.5 spsk.olie
0.5 rød chilipeber
8 dl.vand
 
500 g.spidskål
 majsstivelse
 limesaft
 
 Tilbehør:
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Skær kødet i pæne store terninger. Bland karry, spidskommen, salt og peber og vend kødet heri. Lad det trække 15-30 minutter.

Pil og hak løget. Flæk og rens chilien for kerner og skær den i tynde strimler. Brun først kødet godt i olien. Kom løg og chili ved og svits videre et par minutter. Tilsæt vand/bouillon og lad det simre under låg 45-60 minutter til kødet er mørt.

Jævn evt. skyen ganske let og smag til med lidt lime eller citronsaft. Snit kålen i tynde strimler og vend dem i. Rør til de blive bløde og falder let sammen.

Server med løse ris, citron eller limebåde, brød eller salat





karakterer:
Opskriften er vist 60331 gange,
og udskrevet 1808 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-22 17:04:38
Mou 22-12-2020 Dette er en af de bedste gryderetter vi kan få i vores lille familie. Vi tager kødet fra en lammekølle, da det er ekstra mørt.

  -   2011-12-24 12:39:21
smagte dejligt!

  -   2010-11-16 17:50:31
Det var bestemt et himmelsk måltid. Brugte dog kalvebov, da jeg ikke lige havde noget lam i fryseren. Men jeg er sikker på at lam heller ikke er helt tosset.