Bombay Karry
Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olie eller ghee op i en stor gryde.
Kom løg i og steg dem ved mellemvarme under omrøring, tid der lige er bløde. Tilsæt hvidløg, chili, ingefær, gurkemeje, spidskommen, korianderfrø og chilipulver. Rør det sammen til det lige er gennemvarmet. Tilsæt kødet og sted det ved høj varme, til kødet er godt dækket med krydderiblandingen og brunet over det hele. Rør salt og tomaterne (med væde hvis dåsetomater) i og lad det simre under låg i 1 - 1½ time, eller til kødet er mørt. (Tilsæt evt. lidt væde, hvis rettet koger tør) Hæld kokosmælken i og rør rundt. Lad retten simre uden låg i ca. 5 minutter yderligere, eller til saucen er blevet lidt tyk. Server retten pyntet med frisk koriander efter smag. Evt. kan retten yderligere pyntes med rå usaltede cashewnødder, hvilket giver en meget delikat smag. Drys dem over retten umiddelbart inden servering. |
|
Opskriften er vist 161174 gange,
og udskrevet 3964 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (84 stemmer) |
|
Kommentarer Linda Cook - 2018-03-14 01:04:03 Fantastisk ret. Man får en eksplosion af smage i munden. Jeg ganske enkelt elsker denne ret Jakob - 2011-12-27 19:03:59 Det Smager Som At Være i Himmelen. Prøv Fløde istenden fo kokosmælk det smager mar yum Hilsen Jakob Fra Taastrup Strandberg - 2011-05-03 17:19:24 Super lækker opskrift. brugte svinekød med ekstra krydderi hvis man godt kan lide stærkt.. det bedste indisk mad jeg nogen sinde har fået!!!!!! heba - 2010-08-27 16:38:50 smagte helt vildt godt.. nem at lave.. mama ding - 2010-08-24 23:22:19 hvis man lægger frisk tomater i et kogende vandbad i ca 5 min. er skrællen lige til at pille af og friske tomater giver altid en bedre smag end dem i dåse. men det skal helst være tomater lige på grænsen til at være overmodne. Tina - 2010-03-24 16:39:16 Kanon! Også med kylling. Man kan jo selv tilsætte grøntsager... Mikael - 2009-10-17 13:38:05 Jeg har lavet retten fra "Asiatisk kogebog", hvor den er med skært oksekød. Det smager også rigtig godt. Man kan godt komme en dåse hakkede tomater mere i - så bliver der lidt mere sovs/væde. Tittina - 2009-09-06 09:52:44 Jeg vil give Martin ret , jeg er intereseret i opskriften og målene. Sandra - 2009-06-30 20:45:54 Det var virkelig en god opskrift. Jeg brugte 2 spsk. sød chilisauce istedet for chilipulver og chili. martin - 2008-12-30 22:11:16 til karrynørderne: jeres trivielle viden om karryens oprindelse har ikke noget med en madanmeldelse at gøre. C. Jensen - 2008-09-01 08:31:47 Retten i sig selv er virkelig god. Men prøver at bruge saucen "Gourmet Curry-Fruit", fra Chilihouse, henover... POW! En ægte smags-orgasme :-) anonym - 2008-06-29 13:00:38 Lækker ret! Lavede den med grønnelinser istedet for lam, og det smagte super godt. Bagte hvidløgs-naanbrød til - det kan anbefales;) Frederikke - 2007-12-18 16:54:07 Lavede den med kikærter - super godt lykke - 2007-12-12 13:02:53 det smager simpelthen skøøønt! Miiq - 2007-11-23 16:40:04 Det smager dejligt .. jeg brugte selv kylling istedet for lammekød .. Men en dejlig opskrift !!! :b Jacob - 2007-11-11 17:38:26 Brugte kylling - gæsterne bad om opskriften :-) anonym - 2007-09-21 23:09:01 brugte hakket oksekød, det smagte dejligt sabrina - 2007-08-25 14:23:26 det smagte virkelig godt.. Birthe - 2007-08-02 18:00:04 Smager dejlig - også med kylling i stedet for lam. søde - 2007-02-16 15:39:28 curry og karry er ikke det samme karry er ikke noget man bruger i de to lande Georg - 2006-12-28 18:50:26 Karry er det indiske ord for sovs, ligesom det spanske "salsa". Det vi kender som "karry" bruges slet ikkei det indiske køkken, men er en engelsk opfindelse. anonym - 2005-01-01 01:01:01 prøv med 2 æbler i carryen. det smager fantastisk!! Christian - 2005-01-01 01:01:01 da karry er et blandingskrydderi af bl. a de ovennævnte er det selvfølgelig en curry anonym - 2005-01-01 01:01:01 Hvad har det med karry at gøre? monica - 2005-01-01 01:01:01 det er noget af det bedste jeg har smagt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne