Lam tagine kogt i søde tomater, mandler og kartofler

Lam tagine kogt i søde tomater, mandler og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2500 g.udbenet lammeskulder eller bov/kølle skåret i 6 x 6 cm tern.
5 hakket fed hvidløg
1 tsk.safran tråde
1.5 tsk.stødt ingefær
1.5 spsk.paprika
0.75 tsk.frisk kværnet sort peber
3.5 dl.smuttede hele mandler
2 kanelstænger
200 g.rosiner
1 spsk.stødt kanel
2 dl.olivenolie
2 revet løg
5 dl.tomatjuice (kør f.eks. 600-800 g tomater gennem en saftpresser)
2 kg.flåede tomater på dåse eller en tilsvarende mængde flåede friske tomater
1.5 kg.skrabede kartofler
 Evt. vand til det dækker
 
Opskrift:
Mariner lammet i hvidløg, safran, ingefær, paprika, sort peber, revet løg, stødt og hel kanel i 3-4 dage i køleskabet eller i 2 dage ved stuetemperatur.

Tør stykkerne af. Brun kraftig i olivenolie, tilsæt resten minus mandlerne, rosinerne og kartoflerne.

Kog sagte 2 - 2 1/2 time ved konstant skumning, og lige inden kødet er mørt tilsættes resten og koges 20 min ekstra.

Pynt med hakkede koriander/persille. Godt brød, Couscous.





karakterer:
Opskriften er vist 12260 gange,
og udskrevet 206 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu