Julies kartoffelbrød

Julies kartoffelbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.kartofler
2 dl.kartoffelvand
25 g.kærgården
25 g.gær
1-1.5 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
1 æg
4 dl.hvedemel
 evt.50 g. rosiner
 
Opskrift:
Skræl kartofler og skær dem i små stykker. Kog dem møre uden salt Hæld vandet fra i en skål, afkøl Damp kartoffelskiverne, tilsæt kærgården og mos kartoflerne Udrør gæren i det lukne kartoffelvand Bland kartoffelmosen og de øvrige ingredienser i gærblandingen Ælt dejen godt og form til brød

Stil brødet til hævning (ca. 20 min) på plade med bagepapir, tildækket Skær skrå riller i overfladen af brødet Pensl med æg eller mælk Bages på nederste rille i 20 min v. 200 grader





karakterer:
Opskriften er vist 18166 gange,
og udskrevet 472 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-22 22:19:49
Jeg er i tvivl om ægget skal i dejen, eller er det kun til at pensle med??

  -   2011-10-27 11:23:14
uddyb "pensle brødet" tak!

  -   2009-07-09 10:20:14
ægget er det kun til at pensle med eller skal det i dejen?

  -   2009-01-01 17:05:30
Prøv at pensle brødet med æg, og drys f.eks hørfrø over. Det smager dejligt, og holder maven i gang.

  -   2008-04-09 09:43:32
Fantastisk brød...

  -   2005-01-01 01:01:01
Ej hvor smager det godt! Tak for opskriften.

  -   2005-01-01 01:01:01
julie er et dejligt navn