Æbleskiver 07
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvedemel, natron og sukker røres sammen til en glat masse med kærnemælken.
Æggeblommerne tilsættes sammen med det smeltede fedtstof og reven citronskal.
Hviderne piskes stive og vendes i massen. Æbleskiverne bages i palmin eller andet fedtstof i en god varm æbleskivepande. Hullerne fyldes ca. 2/3 op med æbleskivedej og når de er bagt på den ene side, vendes de med en gaffel eller strikkepind og bages færdig. |
|
Opskriften er vist 270401 gange,
og udskrevet 9803 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (268 stemmer) |
|
Kommentarer Marvin - 2017-12-24 15:07:55 De ver UFATTELIG gode👍👏😋 lækkert!!! Mums. Kristian - 2017-11-30 14:09:44 I Norge kan kærnemælk erstattes med skummet kulturmel. Det er omtrent det samme. Nini Billesø. - 2016-11-27 12:04:08 Vil høre om man kan gemme dejen æbleskivedejen i køleskabet.... hvis ...... skal man så vente med at komme de piskede æggehvider i til man skal bruges den. Birgittert - 2015-12-04 07:45:42 Denne æbleskive opskrift vandt 5/5 stjerner i min familie. Jeg puttede lidt kardemomme og kanel i for at give mere smag. Super lækkert. Lena - 2015-11-22 08:56:08 Vil så gerne lave æbleskiver, men har ingen æbleskivepande, er der mon nogen der ved hvordan man kan lave dem uden? May - 2013-12-19 16:22:42 Til alle der søger fra Sverige og som ikke har kærnemælk - brug fil, det minder meget om kærnemælk i smagen. Louise - 2013-12-17 01:30:24 super lækre, smager som farmors. helt klart nogle jeg vil lave en anden gang. ;-) Louise - 2013-12-17 00:24:57 Natron hedder bare soda på engelsk jimmy iversen - 2013-12-16 11:36:29 tilsæt lidt kardemomme og vanillesukker så smager de mere af jul , anonym - 2013-11-30 17:24:52 Jeg fandt ud af at de blive flotte runde hvis man fylde helt op plus kommer dobbel op af natron :-) eik - 2013-11-09 13:56:19 Kan kernemælk erstattes af noget andet ?. Nogen som ved hvad kernemælk hedder på engelsk ? Mener ikke at dette mælkeprodukt findes i vores nabolande. Har rejst som montør i mange år, og opgiver desværre tit en opskrift pga. mangler Rasmine - 2012-12-23 14:07:10 Palmin/kokosolie... Prøv at dyppe i sukker, så flødeskum til sidst syltetøj Dejligt syndigt... beck - 2012-12-09 16:17:21 Dejlige æbleskiver - lækkert Anne Grete - 2012-11-12 14:03:15 Natron hedder sodium på fransk og kan vist kun fås på apoteket. Brug bare bagepulver i stedet. Kærnemælk hedder lait fermenté og kan fås i arabiske butikker. mig - 2011-12-28 17:22:49 jeg håber at mine æbleskiver bliver gode!!!!!!!!!!!!!:-)))))) anonym - 2011-11-30 07:26:56 Palmin er crisco I usa majmaj - 2011-05-04 21:07:05 Det er de bedste æbleskiver jeg har smagt siden min bedstemor lavede dem og det er 21 år siden hun forlod denne jord.. Jørgen T - 2011-02-11 18:46:35 De er gode luftige men mangler lidt smag. Har smagt bedre. Tina - 2010-12-06 09:45:28 Prøv også med 2 revne æbler, kanel og vanille, virkelig lækre Ann - 2010-08-29 15:16:13 Kan i skaffe økologisk kærnemælk fra Dybbækdal mejeri med citron og rørsukker kan det virkeligt klart anbefales liva - 2009-12-06 11:40:41 hvis i vil lave dem runde skal i have en lille pind der er spids i den ene side først hæld 2 3 dele i panden og tag me Annika - 2009-11-12 12:44:40 Hvordan får man dem helt runde og fine ligesom dem man køber? Mine bliver flade og kedelige eller halvrunde og hule. :o( Skal man vende dem lidt af gangen og hælde mere dej i? anonym - 2009-11-06 15:23:08 Brug da for pokker en ordbog - og brug i stedet kommentarfeltet på at kommentere opskriften...... Be om ;-) Amalie - 2009-10-03 18:11:01 hmm oka men sys der skal vanilie i :P Michael - 2008-12-27 13:13:03 Her er lige en lidt andet måde at lave æbleskiver på, det syndes jeg. Hvedemel, natron og sukker røres sammen til en glat masse med kærnemælken. Æggeblommerne tilsættes sammen med det smeltede fedtstof og reven citronskal eller saft. Hviderne piskes stive og vendes i massen. Lad dejen hæve i 10-15 min. Æbleskiverne bages i palmin eller andet fedtstof i en god varm æbleskivepande. HUSK: at fedtstoffet skal være brunt før du hælder dejen på. Hullerne fyldes ca. 2/3 op med æbleskivedej og når de er bagt på den ene side, vendes de med en gaffel eller strikkepind og bages færdig. Bente - 2008-12-19 15:55:49 jubiii min mormors gamle opskrift som jeg havde mistet TAK s.alexander - 2008-12-14 16:29:10 rigtig gode æbleskiver,kun en fejl,de bliver spist for hurtigt! møgungen - 2008-12-11 21:13:00 det er en god opskrift, der mangler bare SULTETØJ og FLORMELIS. Dorte - 2008-12-08 16:38:09 Den gode gamle "Fröken Jensens Kogebog" har nästen den samme opskrift. Denne indeholder dog ogsaa lidt kardemomme (1 tsk), som for mig giver den typiske äbleskive-smag. helle - 2008-04-29 12:39:24 de var knap så gode som jeg troede anonym - 2007-12-11 00:37:14 ifølge ordbogen.com er: Kærnemælk = Buttermilk Sødmælk = Full-cream-milk grethe - 2007-12-02 22:11:14 hammer hammer gode Sarwat - 2007-11-27 13:24:53 Natron hedder baking soda på engelsk Agnete - 2007-11-27 11:18:34 Hvad hedder 'Natron' paa Engelsk? Linnéa - 2007-11-25 16:34:32 Jeg bor også i Sverige, jeg bruger maelk i stedet for kaernemaelk og det virker udmaerket :) Julenissen - 2007-11-24 20:15:40 Til dem der ikke kan skaffe kærnemælk, så kan de fleste syrnede mælkeprodukter faktisk bruges. Nogle bruger Ymer eller tykmælk men vær opmærksom på at dejen så kræver lidt alm. mælk så den ikke bliver for tyk. Dog tror jeg at man skal holde sig fra yoghurt med frugtstykker/smag :o) jmh - 2007-11-14 19:21:07 Palmin er palme olie. Buttermilk er kærnemælk - se evt ordbogen dot com. jmh - 2007-11-14 19:18:56 Smager dejligt. Min erfaring er dog at hvis man steger i rapsolie, så brænder de fast på panden. Stegetemperatur var optimal med indstillingen 6/9 på min kogeplade. Phillip - 2007-11-10 13:22:28 Det ser ud til at være en god og let opskrift. Min ven og jeg skal til at lave dem nu :D. Tak for en god opskrift og dejligt at se en opskrift med billeder! Marlene - 2007-11-09 21:54:13 Buttermilk er kærnemælk. Full fat milk er sødmælk. Kaj Lykke - 2007-10-12 17:39:46 Jeg bor i Sverige, her kenner vi ikke kjernemælk, hvad kan jeg bruge i stedet? Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne